The Rock Circus Talent Tour – provincie Flevoland

Op zaterdag 20 mei strijkt The Rock Circus talent Tour neer in poppodium Corneel in Lelystad! Speel je in een Flevolandse rock- of metalband en wil jij kans maken om in november op The Rock Circus – het grootste indoor metalfestival van Nederland – spelen? Geef je dan nu op voor de voorrondes via deze link

 

Wat is The Rock Circus Talent Tour?
The Rock Circus is een nieuw rock/metalfestival dat plaatsvindt van 3 tot 5 november 2023 in de Brabanthallen, Den Bosch. De eerste bands die bevestigd zijn, zijn namen als Electric Callboy, Powerwolf, Epica en Cradle of Filth.

Voorafgaand aan The Rock Circus 2023 vindt The Rock Circus Talent Tour plaats, een talententraject en wedstrijd voor Nederlandse rock- en metalbands. Tien podia uit tien Nederlandse provincies scouten rock- en metalbands in hun eigen provincie om hen de kans te geven om op het festival te spelen. Op 20 mei vindt The Rock Circus Talent Tour in Corneel plaats.

The Rock Circus Talent Tour voltrekt zich in drie fasen.
De eerste fase wordt gevormd door de voorrondes, waarbij de betrokken poppodia een battle of the bands hosten. Uit elke voorronde komt een winnaar, die bepaald wordt door de jury en door publieksstemmen.

In de tweede fase krijgen deze gekozen bands de mogelijkheid om hun talenten verder te ontwikkelen, door onder andere workshops georganiseerd door Mojo en kennismaking met de Willem Twee Studios.

Fase drie is de deelname van de winnende bands aan The Rock Circus in november 2023 op de speciaal ingerichte Talent Stage. Hier kiest een jury wederom een van deze bands als winnaar, die vervolgens een plek op het hoofdpodium van The Rock Circus 2024 krijgt.

Wie kan deelnemen aan de Talent Tour?
Jouw band speelt (hard)rock, metal, metalcore, danwel een mix/crossover. Minimaal de helft van de band + 1 bandlid komt uit de provincie waarin ze meedoen. Dus bestaat jouw band uit vijf leden? Dan moeten minimaal 3 uit de provincie komen. Ook is de hele band beschikbaar om bij winst het hele programma door te lopen (workshops, The Rock Circus 2023 en eventueel plek op hoofdpodium op The Rock Circus 2024). Coverbands kunnen niet meedoen. Een enkele cover in het repertoire is geen probleem, maar jouw band speelt voornamelijk eigen werk. Er is geen leeftijdsgrens voor de bandleden.

Wat wint de winnaar van de voorronde?
– een plek op de Talent Stage tijdens The Rock Circus 2023
– een workshop georganiseerd door Mojo gericht op hoe zij alles kunnen halen uit hun deelname aan The Rock Circus: promotie, internationalisering, engagement
– inhoudelijke verdieping door samenwerking met Willem Twee Studios
– een nader te bepalen geldbedrag voor deelname aan The Rock Circus 2023
– een heel nieuwe fanbase die de bands leert kennen
– een introductie van de bands aan de heavy-programmeurs van Nederland

Wie maakt de selectie van bands voor elke voorronde?
Tijdens de voorronde is er een externe jury die bestaat uit diverse heavy professionals uit de provincie waarin de voorronde plaatsvindt.

Ik heb me aangemeld, wat kan ik hierna verwachten?
De deadline voor de provincie Flevoland sluit op 21 april om 23:59 uur.

Een week na sluiting van de open call krijg je bericht via het poppodium dat de voorronde in jouw provincie organiseert of je geselecteerd bent. In dit bericht staat ook aanvullende informatie wat er van je verwacht wordt tijdens de voorronde