Over ons

Corneel is het poppodium van Lelystad en met een capaciteit van 400 bezoekers het grootste poppodium van de provincie Flevoland. Door de brede programmering van concerten, dance- en dansavonden bekleedt Corneel een unieke positie in het Lelystadse culturele en uitgaanscircuit en een fijne plek om uit te gaan. 

Corneel programmeert een groot aantal concerten en evenementen per jaar. Daarnaast spant Corneel zich in om in samenwerking met andere podia en culturele instellingen bijzondere projecten te realiseren. Naast deze eigen activiteiten biedt Corneel de mogelijkheid tot het huren van de zalen.

VRIJWILLIGERS
Corneel draait voor het grootste gedeelte op vrijwilligers. Het werken met vrijwilligers geeft Corneel een specifieke charme. Of ze nou in de garderobe werken, bij het licht of geluid of achter de draaitafel staan: passie voor muziek is wat onze vrijwilligers drijft.

TALENTONTWIKKELING
Ons podium speelt ook een grote rol bij het ontwikkelen van talent in de regio. Lokale bands kunnen oefenen in geluidsdichte oefenruimtes en podiumervaring opdoen in de voorprogramma’s van bekende acts of ontwikkelingsprogramma Around the Corner. Bovendien verzorgt Corneel de programmering van LelySTART – het openingsfestival van het culturele seizoen in Lelystad – waar in voorgaande jaren artiesten als Douwe Bob, Trijntje Oosterhuis, Suzan & Freek, Sevn Alias, Ronnie Flex en Roxeanne Hazes op het podium stonden.

Corneel organiseert regelmatig concerten op andere locaties, waaronder in De Kubus. Onder andere BLØF, Kim Wilde, De Dijk, The Dubliners, Waylon, Edwin Evers Band, Glennis Grace, Pink Floyd Project en The Dirty Daddies traden hier namens Corneel op. Ook op andere locaties als restaurants/cafés en de kajuit van de Bataviaboot worden door Corneel concerten georganiseerd.

WE LOVE YOUR EARS & BEN JE OKÉ?
Corneel ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten, maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. In Corneel zijn oordoppen te koop. Op deze site vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet.

Ongewenst seksueel gedrag is nooit oké, ook niet bij concerten, op festivals en in de clubs. Veilig uitgaan in Lelystad is iets waar wij voor staan. Daarom ondersteunt Corneel onder andere de campagne Ben je Oké? die zich inzet tegen seksueel overschrijdend gedrag in de uitgaanssector.

BESTUUR
Stichting Corneel heeft op 2-2-2022 haar statuten gedeponeerd bij de notaris en zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 85403202. Vanaf 1 januari 2023 exploiteert de stichting het gelijknamige poppodium. Voor die tijd viel het podium onder verantwoordelijkheid van Stichting de Kubus. Het bestuur van Stichting Corneel wordt gevormd door:

Els Lucas, voorzitter
Yorick Lindeman, penningmeester
Santiago de la Mata, secretaris
Roelie Renzema, lid

De bestuursleden ontvangen voor hun werkzaamheden geen vergoeding. De stichting heeft ten doel: het leveren van inspanningen om popmuziek te doen brengen aan de inwoners van Lelystad, alsmede het stimuleren van de ontwikkeling van talent.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

· het programmeren van concerten en evenementen
· het verhuren van zalen/ruimten
· het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.