Over ons

Corneel is het poppodium van Lelystad en met een capaciteit van 400 bezoekers het grootste poppodium van de provincie Flevoland. Door de brede programmering van concerten, dance- en dansavonden bekleedt Corneel een unieke positie in het Lelystadse culturele en uitgaanscircuit. 

Corneel programmeert een groot aantal concerten en evenementen per jaar. Daarnaast spant Corneel zich in om in samenwerking met andere podia en culturele instellingen bijzondere projecten te realiseren. Naast deze eigen activiteiten biedt Corneel de mogelijkheid tot het huren van de zalen.

Corneel draait voor het grootste gedeelte op vrijwilligers. Het werken met vrijwilligers geeft Corneel een specifieke charme. Of ze nou in de garderobe werken, bij het licht of geluid of achter de draaitafel staan: passie voor muziek is wat onze vrijwilligers drijft.

Ons podium speelt ook een grote rol bij het ontwikkelen van talent in de regio. Lokale bands kunnen oefenen in geluidsdichte oefenruimtes en podiumervaring opdoen in de voorprogramma’s van bekende acts. Bovendien verzorgt Corneel de programmering van LelySTART – het openingsfestival van het culturele seizoen in Lelystad – waar in voorgaande jaren artiesten als Douwe Bob, Trijntje Oosterhuis, Suzan & Freek, Ali B, Ronnie Flex, Leafs en Roxeanne Hazes op het podium stonden.

Corneel is onderdeel van stichting Kubus Lelystad en organiseert hier regelmatig concerten in de grote zaal (capaciteit 700). BLØF, Kim Wilde, De Dijk, The Dubliners, Waylon, Edwin Evers Band, Glennis Grace, Pink Floyd Project, The Dirty Daddies e.v.a. traden hier al op.

kubus-zaal

WE LOVE YOUR EARS
Corneel ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. In Corneel zijn oordoppen te koop. Op deze site vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet.