do 13 apr - 2017 donderdag 13 april 2017

Underground haalt De Dijk weer naar Lelystad

Foto Bob Bronshoff

Menig Lelystedeling zal verheugd zijn dat er weer een show van de Dijk naar Lelystad komt. Op veler verzoek zijn Huub van der Lubbe en zijn mannen terug in De Kubus op vrijdag 8 december.

 Ruim 34 jaar na de oprichting van De Dijk zijn er maar weinig muziek minnende Nederlanders die deze band niet kennen. Net zoals hun fans zijn opgegroeid, is De Dijk geëvolueerd: van rammelende Nederpopband begin jaren tachtig tot de stomende rock- en soulmachine van nu. Sinds de oprichting in 1981 maakte De Dijk meer dan twintig albums, ontving zij alle belangrijke onderscheidingen van de Nederlandse popmuziek en werd er zo’n beetje overal gespeeld. Hits als ‘Bloedend Hart’, ‘Als Ze Er Niet Is’, ‘Dansen Op De Vulkaan’ en ‘Mag Het Licht Uit’ zijn een garantie voor een groot feest.

 De Dijk is meer dan een band, het is een baken. Je kunt zeggen: dat krijg je vanzelf als je het drieëndertig jaar volhoudt, maar dat is te simpel. Bij Huub van der Lubbe en zijn mannen gaat het er vooral om hoe ze dat doen. Door nooit routine toe te laten, de geloofwaardigheid te bewaken en als groep altijd samen te vallen met het gevoel dat hun muziek verspreidt. Een gevoel dat alleen te omschrijven valt met grote woorden – hoop, gemeenschapszin, menselijkheid, een afkeer van cynisme – maar dat in hun liedjes steevast wordt teruggebracht tot tastbare proporties. Dat maakt het tot een hele geruststelling dat De Dijk nog steeds in een busje klimt om het land te doorkruisen.

Voorverkoop start vrijdag 14 april om 10:00 uur.

meer nieuwsberichten