di 10 jan - 2023 dinsdag 10 januari 2023

Tips voor 2023

2023 mag dan al een tijdje onderweg zijn, toch hebben we nog even een aantal tips voor dit jaar voor je op een rijtje gezet!

Dulfer! Total Response
Saxofonist Hans Dulfer (82) gaat nog altijd als een speer. Dulfer! Total Response, een all-star bezetting met het puikje uit de Nederlandse muziekscene, heeft zich afgelopen jaar bewezen als een genadeloze en tegelijk speelse unit vol speelplezier en energie.

Hippe Gasten
Hippe Gasten maakt rock voor kinderen. Geen belerend vingertje of flauwe deuntjes, maar serieuze songs met gierende gitaren en pompende drums. Voor de kinderen die het station van K3 gepasseerd zijn en samen met hun ouders willen genieten van wellicht hun eerste échte popconcert!

Who the F* is Britt?! 
Van Britt naar Sem, van zangeres naar zanger. De unieke show “Who the F is Britt?!” vertelt het indringende verhaal van Sem’s transitie van vrouw naar man, onder begeleiding van de Leif de Leeuw Band.

Popcorn: Cloud Cafe + Classic Water
De Amsterdamse band Cloud Cafe schrijft bezielde indierocknummers met folky roots. De aankomende EP wordt een muzikale microkosmos van alledaagse chaos en melancholie, bestaande uit vier liedjes. De eerste single ‘In Over Your Head‘ belooft in ieder geval alvast veel goeds! Classic Water is een Utrechts indie-project. De surrealistische woorden van Tom Gerritsen zijn verpakt in nummers vol uitgestrekte instrumentale stukken met verstrengelde melodielijnen, afgewisseld met korte rock-and-roll-achtige uitbarstingen.

Massada: 50 jaar
De Nederlands-Molukse Latin Rock band Massada maakte in de jaren ’70 en ’80 furore met hits als ‘Latin Dance’, ‘Dansa’, ‘Arumbai’ en de nummer 1-hit ‘Sajang É’. In 2023 bestaat de band 50 jaar en dat wordt uiteraard een feestje!

Batmobile + Stories from Shamehill
Met hun scherpe psychobilly met beukende drums en klapperende contrabas, is de band Batmobile al decennialang een graag geziene gast door heel Europa en ver daarbuiten. In 2023 viert de band haar 40 jarig bestaan. Op 18 maart staat Batmobile in Corneel.

Rudeboy Plays Urban Dance Squad
Urban Dance Squad. Volgens sommigen de beste band die Nederland ooit heeft voortgebracht, zonder enige twijfel één van de de meest invloedrijke. UDS-frontman Rudeboy keert terug naar Corneel met een set die bestaat uit nummers van alle platen die Urban Dance Squad heeft gemaakt. Dit doet hij samen met een groep ervaren muzikanten, waaronder Urban Dance Squad DJ DNA!

Ramkot
Ramkot maakt ramrock. Dit trio uit Gent weet een eigen twist te geven aan rocktradities waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan. De eerste drie singles werden lovend ontvangen en menig festival, waaronder Pinkpop, ging al om voor deze Belgen.

Orange Skyline
Orange Skyline is inmiddels een ‘household name’ in de Nederlandse muziekscene. Onlangs brachten ze hun tweede album uit, dat simpelweg “Orange Skyline” heet. En wat een album is het geworden! Wat te denken van de track ‘A Fire.’ Deze single was in februari 2022 het anthem tijdens de NOS-uitzendingen van de Olympische Winterspelen in Beijing en was ook nog eens de TopSong op NPO Radio 2, net zoals eerder de eerste single van het album ‘Shine On’ dat al was.

meer nieuwsberichten