vr 13 dec - 2019 vrijdag 13 december 2019

The Stylez editie 1 groot succes

Vrijdag 6 december was The Ultimate Battle, de avond die het hip-hop initiatief met een knaller deed afsluiten. In een goed gevulde Corneel sprak Adje een opgewonden menigte toe met de woorden dat ‘een contest winnen geen garantie biedt voor je toekomst, maar dat hard werken voor waar je in gelooft je ver kan brengen’. En hard gewerkt door de deelnemers dat is er!

De avond startte in de Kubus waar de deelnemende dansers hun show opvoerden. Hierna trokken alle deelnemers en bezoekers naar URBN Village waar een free-run demonstratie plaatvond. Daarna ging men te voet verder naar Corneel voor de rap finale. Er zijn 2 categorieën beoordeeld, waarin een Stylish One Dans en een Stylish One Rap is gekozen. En in beide gevallen ook een Runner Up!

Winnaars van de eerste editie:
The Stylish One Dans: Energetic Crew
The Stylish One Rap: Fuck Sadical en YoungShaii
Runner up dans: Mariam Tawakol
Runner up rap: Imad The World

De jury, bestaande uit Ness (Fakkelteit Recordings, Patrick Steffens (RAW Essence en Bring Your Manos) en Wethouder Peter Schot. “Het is ons niet makkelijk gemaakt want het talent was groot en lag dicht bij elkaar; mooi om te zien wat Lelystad in zijn mars heeft” aldus de jury.

Nu de winnaars bekend zijn start het vervolgtraject waarin de deelnemers gekoppeld worden aan locaties en events buiten Lelystad om hun kunsten aan een nog groter publiek te tonen. Bijvoorbeeld de dansers die voor Raw Essence worden uitgenodigd en de rappers die een showcase in Hedon (Zwolle) wordt geboden.

De eerste editie is dus geslaagd, op naar een tweede? “Er zijn jonge makers gescout en het podium geboden om een beweging in te zetten” Aldus Philip van Vorstenbosch of Pivo zoals de rappers hem noemen. “Hip-hop en aanverwante kunsten zijn duidelijk aanwezig in Lelystad en een deel van hen is nu betrokken en wil zichzelf laten zien. Dit is voor hun een mooie kans om door te groeien en laat ze direct een voorbeeld voor de generatie na hen zijn.” De organisatie is dus enthousiast, en zo ook de deelnemers.

“Dat hiphop uit Lelystad op de kaart komt is belangrijkst. En dat we wat kunnen starten en doorzetten. En met iedereen dus ook met de nieuwe boys gaan wij dat doen. Met dank aan jullie!” Aldus Shino, DJ en producer.

De eerste editie is een initiatief van Kubus, gehonoreerd door het V.S.B fonds, in samenwerking met Corneel en URBN Village. Ondersteund door Jongeren Maken De Stad, Lelykracht, Challenge Up!

meer nieuwsberichten