do 15 sep - 2022 donderdag 15 september 2022

TERUGBLIK LELYSTART

Het culturele seizoen van Lelystad is losgebarsten met LelySTART, georganiseerd door Kubus, Corneel, Agora en Flevomeer Bibliotheek. In 2020 en 2021 ging het festival in bescheiden vorm door, we weten allemaal waarom, maar dit jaar was er weer publiek welkom. Deze keer, vanwege de bouwactiviteiten rond het theater, is het gratis driedaagse festival uitgeweken naar het evenemententerrein op De Meent. Een geslaagde keuze, blijkt uit het weekend van 9, 10 en 11 september!

Op vrijdagavond was het festivalterrein speciaal voor jongeren geopend. We zijn vrijdag – na een feestelijke opening door wethouder Sjaak Kruis – gestart met verschillende Lelystadse DJ’s als Niky Hendrix, Sander Crama en DJ LEV!, Marciano Metz en Sven Alias als hoofdact.

Zaterdag overdag was een echte familiedag met een kinderpopconcert van Dirk Scheele, een optreden van mimespeler Hakim (bekend van Sesamstraat) en singer-songwriter Ruben Annink, compleet met band. Verder waren er optredens en stands van culturele instellingen en organisaties uit Lelystad, die lieten zien wat ze allemaal in huis hebben. Ook waren er foodtrucks en kon er lekker worden rondgestruind – en koopjes worden gedaan – op de Lelystadse Hippiemarkt. Zaterdagavond vulden de Crazy Piano’s het plein met een enorm meezing-feest.

Zondag ging het festivalterrein weer om 10.00 uur open, met een programma speciaal voor ouderen. Zij konden optredens verwachten van onder anderen Ronnie Tober en Ben Cramer. Er kon uiteraard ook weer gezellig worden geshopt op de Lelystadse Hippiemarkt.

Bezoekers blij
Bezoekers zijn te spreken over het festival. “De afgelopen twee jaar gebeurde er bijna geen klap door corona”, zegt één van hen. “En dat is dit wel weer heel erg gezellig hoor.” En andere bezoeker vindt het festival goed georganiseerd. “Onze kinderen konden op vrijdag en zaterdagavond hier terecht voor allerlei optredens. En ik hoorde ze zeggen dat het hartstikke leuk was. Ik hou het bij de zondag. We hebben net een optreden gezien van Ronnie Tober. En we wachten op Ben Cramer.”

Benieuwd naar het festival? Bekijk dan de foto impressie op de Facebookpagina van LelySTART of het item op Omroep Flevoland.

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/752978289?h=0848f5353f” width=”640″ height=”360″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; fullscreen; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>
<p><a href=”https://vimeo.com/752978289″>Lelystart 2022 | Offici&euml;le Aftermovie</a> from <a href=”https://vimeo.com/svproductionsnl”>SV Productions B.V.</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

meer nieuwsberichten