wo 10 nov - 2021 woensdag 10 november 2021

RANI brengt langverwacht debuutalbum ‘396’ uit

Op 12 november verschijnt 396, het langverwachte debuutalbum van RANI. De zangeres en songwriter komt daarnaast met de zeer persoonlijke nieuwe single Exhibition Closed. Er staan nog twee niet eerder uitgebrachte songs op 396, Intentions en Show Me I’m Wrong. De overige nummers verschenen eerder via RANI’s EP3, EP9 en EP6. Op 17 december staat de zangeres in Corneel!

Voor RANI is het uitbrengen van het album, dat uit twaalf songs bestaat, een droom die uitkomt: ‘Ik heb hier lang aan gewerkt en ik vind het geweldig dat ik nu eindelijk mijn 3 EP’s en drie nieuwe songs samen kan laten komen op 396.’ Het debuutalbum van de zangeres, die al meerdere internationale hits scoorde en met haar stem goed is voor 700 miljoen streams, is vernoemd naar de belangrijkste getallen in haar leven. ’Negen is mijn favoriete getal, omdat ik op 9 november geboren ben. Ook heb ik ooit mijn naam-, persoonlijkheids- en geboortegetal berekend en daar kwamen 3, 9 en 6 uit. Op de 3 EP’s staan telkens drie songs die allemaal hun eigen smaak qua genre hebben en ook op die manier kwamen we tot de cijfers 3, 6 en 9. Toen wist ik zeker dat het voorbestemd was om het album 396 te noemen,’ aldus RANI.

Liefde als thema
Op 396 staan ook drie tracks die niet eerder via de EP’s verschenen: Intentions, Show Me I’m Wrong en nieuwe single Exhibition Closed. ‘Op dit moment heb ik een relatie, maar daardoor merk ik dat ik niet alles op social media hoef te vermelden om dit echt te laten voelen en daar verwijst het nummer naar’, vertelt RANI. Het nummer, dat een vleugje gospel bevat, is een van haar meest persoonlijke. Al laat de zangeres ook op haar eerder verschenen songs horen wat er in haar omgaat en dat allemaal in haar eigen unieke pop/R&B/hiphop-sound heeft gegoten. Liefde is daarbij een belangrijk thema: op EP3 staat de liefde voor jezelf centraal, terwijl EP9 in het teken staat voor persoonlijke groei en RANI op EP6 liefde in al haar facetten bezingt. Zelfs dat liefde een donkere kant heeft.

RANI bracht haar EP’s eerder dit jaar uit en de reacties die de zangeres daarop kreeg, zijn veelbelovend voor het album. Zo schreef het internationale muziekblog Unheard Gems dat RANI ‘hard op weg is de nieuwe koningin van de R&B-pop te worden’. Ook riep MTV haar in maart dit jaar uit tot MTV Push Artist of the Month en werd ze in april Kickstart Artist bij XITE. Volgens Glamour is RANI ‘de empowering zangeres die Nederland nodig heeft’, daarnaast was ze in augustus Spotify’s EQUAL artiest waardoor ze te zien was op een billboard op Times Square in New York.

De stem van…
RANI brak in 2019 door en was te horen op de hit Post Malone van Sam Feldt. Eerder dit jaar verscheen ook Get Together, waarop ze als zangeres en mede-tekstschrijver samenwerkte met David Guetta. Daarnaast is het nummer Black Magic van Jonasu, waarvoor RANI zowel songwriter voor is en de vocalen voor haar rekening neemt, inmiddels goud in het Verenigd Koninkrijk. Ook zingt de zangeres, die eigenlijk Shannon heet, op het nummer Crying In The Sun van Faustix. Voor haar eigen werk is RANI beïnvloed door artiesten als Destiny’s Child, HER en Lauryn Hill.

meer nieuwsberichten