ma 12 dec - 2016 maandag 12 december 2016

Poppodium Underground wint Lelystadse Promotie Award 2016

Lelystad, 9 december 2016 – Poppodium Underground heeft de Promotie Award 2016 gewonnen. Deze prijs wordt elk jaar door City Marketing Lelystad toegekend aan bedrijven of organisaties die de provinciehoofdstad het best op de kaart hebben gezet.  Naast Underground waren de festivals Sunsation en Jordaan in de Polder genomineerd.

Burgemeester Ina Adema reikte de prijs in een vol Agora theater uit aan Bart Drost en Akke Wiersema van Underground. Ze zei dat het Lelystadse poppodium de afgelopen jaren door haar slimme manier van programmeren Lelystad op de kaart heeft gezet. “Met een beperkt budget weet Underground vaak grote namen naar Lelystad te trekken. Het podium zorgt hiermee dat de muziek breed gedragen wordt door de Lelystadse bevolking van jong tot oud en voor ieder wat wils’.d9414766ffa45dffb731b32e442afaf1-778x427

Festival Stille Nacht
Ook werd het grote aandeel van Underground in de organisatie en het programma van het LelySTART festival genoemd en het landelijke succes van het door Underground bedachte festival Stille Nacht: afgelopen jaren is dit festival uitgebreid naar Rotterdam en Eindhoven en werd het landelijk al eens genomineerd voor Beste Festival door de VNPF.

Nieuwe traditie
De Promotie Award 2016 is ontworpen door oud-burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad. Daarmee is een nieuwe traditie gestart waarbij elk jaar de award door een andere kunstenaar wordt gemaakt.

meer nieuwsberichten