di 16 mei - 2017 dinsdag 16 mei 2017

Poppodium Underground en Bataviawerf organiseren concerten op VOC-schip Batavia

Onder de naam Kajuit Sessies gaan Poppodium Underground en Bataviawerf samen akoestische concerten in de kajuit van het VOC-schip Batavia organiseren. De Kajuit Sessies worden intieme en exclusieve optredens van kwaliteitsartiesten op een zeer bijzondere en exclusieve plek: per optreden is er slechts plek voor 25 bezoekers.

 De primeur met de Zweedse singer-songwriter Albert Af Ekenstam op vrijdag 16 juni is inmiddels uitverkocht. De tweede in de reeks is op zaterdag 1 juli. Dan komt St. Solaire naar de Batavia voor een akoestisch concert.

 Elke Kajuit Sessie duurt zo’n 60 minuten, exclusief een pauze van een kwartier. Tickets kosten € 8,- inclusief servicekosten en zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Poppodium Underground. Op de avond zelf zijn dus geen kaarten verkrijgbaar!

St. Solaire
Ondanks het korte bestaan heeft St. Solaire al op een aantal prestigieuze plekken gespeeld, zoals het Songbird FestivalWhere The Wild Things Are en Motel Mozaïque. Met de band HAEVN mochten ze als voorprogramma mee op hun uitverkochte tour in zalen als Tivoli, Doornroosje en Paradiso. Na de zomer viel de band uit Rotterdam en Den Haag landelijk op door in 48 uur de single in 40 steden live te spelen.

Melancholieke indie-pop
Maar nog belangrijker dan deze imponerende CV is de prachtige muziek die dit zestal maakt. Liefhebbers van Elbow, Saybia, de vroege Coldplay, Starsailor of Bon Iver moeten absoluut de melancholieke indie-pop van St. Solaire gaan beluisteren! De band heeft nu twee singles uit, en staat ook live als een huis. Voor de Kajuit Sessies spelen singer-songwriter Geert van Emden en gitarist Jesse den Dulk intieme en akoestische versies van hun liedjes.

Terrein vol historie
De laatste jaren is het landelijk een trend dat concerten op bijzondere en historische plekken worden gegeven, vaak in oude kerken of kapelletjes. In Lelystad ontbreken deze, maar met de Bataviawerf heeft de stad een prachtig terrein vol historie. Poppodium Underground werkt graag samen met andere Lelystadse organisaties voor bijzondere concerten in de stad.

Zo speelde De Staat al eens in de Museumzaal van het Aviodrome, en organiseert het poppodium ook regelmatig concerten in de Kubus (De Dijk, The Dubliners, Pink Floyd Project), het Agora Theater (10CC) en elke laatste zondag van de maand in café De Eetalage met Lely Sunday Afternoon. De Kajuit Sessies is de eerste samenwerking tussen Poppodium Underground en de Bataviawerf, Underground is momenteel bezig meer artiesten naar de Batavia te halen.

16 juni Kajuit Sessies: Albert Af Ekenstam (SE)
1 juli Kajuit Sessie: St. Solaire

VOC-schip Batavia, Bataviawerf Lelystad

Open: 20:30 Aanvang: 21:00 uur
Voorverkoop: € 8,00 inclusief servicekosten (via www.undergroundlelystad.nl)
Geen avondkassa

 

meer nieuwsberichten