do 23 feb - 2023 donderdag 23 februari 2023

ORANGE SKYLINE GENOMINEERD VOOR EEN EDISON

Je kunt eigenlijk niet meer om de band Orange Skyline heen. De track ‘A Fire’ was begin vorig jaar het anthem tijdens de NOS-uitzendingen van de Olympische Winterspelen in Beijing, ze spelen menig podium plat en zijn nu voor de tweede keer genomineerd voor een Edison! Op vrijdag 14 april staat de rockgroep in Corneel. 

Het idee voor Orange Skyline wordt geformeerd tijdens een autoritje naar Groningen, na het laatste concert van Oasis in Amsterdam. Vier piepjonge gasten op de achterbank weten genoeg: wij moeten ook een band beginnen. Op dat moment kan nog niemand een instrument spelen. Maakt niet uit. Dat zijn zorgen voor later.
Nu, ruim tien jaar later, is Orange Skyline een vaste naam in de Nederlandse muziekscene. Geïnspireerd door jaren ‘00 Indie, zoals The Libertines en The Strokes, wordt in 2012 de eerste EP ‘Thank You, We’ll Take It From Here’ opgenomen. Onlangs brachten ze een nieuw album uit, dat simpelweg “Orange Skyline” heet. Het resultaat werd een plaat met een herkenbaar en catchy geluid dat direct in je hoofd blijft zitten. Ondertussen was zanger Stefan een opvallende deelnemer aan de 2022-editie van De Slimste Mens. Hij hield het maar liefst zes uitzendingen uit in het populaire televisieprogramma. Vlak vóór de finaleweek aanbrak viel hij af, maar hij verloor wél als winnaar.
meer nieuwsberichten