do 18 jun - 2020 donderdag 18 juni 2020

NPO 3FM doet Corneel aan bij landelijke concerttour

NPO 3FM doet poppodium Corneel aan bij landelijke concerttour

Om in deze lastige tijd poppodia een warm hart toe te dragen, organiseert radiozender 3FM de ‘Maand van de Livemuziek’, een concerttour langs twaalf concertzalen in Nederland, één in elke provincie. In de provincie Flevoland is dat poppodium Corneel geworden, dat op 18 juli twee artiesten mag verwelkomen. Het poppodium zal hiervoor uitwijken naar de grotere zaal van De Kubus. Bij het concert wordt het publiek verwend met optredens van 3FM-talenten Áslaug en Waltzburg.

Nederland versoepelt langzaam de coronamaatregelen waardoor we weer naar restaurants, terrassen en bioscopen mogen. Toch is er een sector die nog steeds in zwaar weer verkeert: de culturele sector. Festivals gaan niet door en de concerttours en clubshows worden afgezegd. De artiesten die nog wel optreden mogen dat nog maar voor een klein aantal bezoekers doen, afhankelijk van de locatie. Er is voor een beperkt aantal bezoekers plek om dit concert live bij te wonen. Om binnen de gestelde eisen van het RIVM zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de livemuziek, is ervoor gekozen om uit te wijken naar de grotere zaal van De Kubus.

3FM-talenten Áslaug en Waltzburg
Het programma van de tour is gevuld met 3FM-artiesten, die tijdens de coronacrisis in de bloei van hun carrière staan, om ook hen een steuntje in de rug te geven. Songwriter en producer Áslaug Vigfúsdóttir was een must-see op Eurosonic Noorderslag en de Popronde. Haar muziek wordt gekenmerkt door dynamische 80’s drums, mooie zang-arrangementen en synthesizers. Ze wordt vooral geïnspireerd door artiesten als The Japanese House, HAIM, MUNA, en Lykke Li. Op 20 maart kwam haar debuut EP ‘Áslaug’ uit, samen met de gelijknamige short-film.

De Nijmegenaren van de band Waltzburg maken eigenzinnige, dansbare, upbeat indie en zijn vooral bekend van hun nummers als ‘Gotor’ en ‘Neon’. De vriendengroep stond eerder al op Noorderslag, deed mee aan de Popronde, speelde op Sziget en volgend jaar staan ze op het Best Kept Secret Festival.

De tickets voor 3FM’s Maand van de Livemuziek met Áslaug en Waltzburg op 18 juli in de Kubus zijn hier te koop! 

meer nieuwsberichten