do 31 mei - 2018 donderdag 31 mei 2018

“LelySTART weer echt de start van het nieuwe culturele seizoen”

Nieuwe opzet van lelystart

Nadat vorig jaar de tiende editie plaatsvond, gooit de organisatie van LelySTART dit jaar het roer om! Op vrijdagavond is er geen hoofdpodium meer, er komt een duidelijke focus op verschillende doelgroepen en de vaste bezoeker kunnen nog veel meer verrassingen verwachten. LelySTART vindt dit jaar plaats in het weekend van 14, 15 en 16 september en is natuurlijk weer gratis toegankelijk. Het belooft een heerlijke start van het nieuwe culturele seizoen te worden!

Tijdens ‘A taste of…’ op de vrijdagavond krijgt Lelystad de kans om kennis te maken met de verschillende culturele instellingen. Er is deze avond geen hoofdpodium meer, maar bezoekers kunnen in huis een kijkje komen nemen en genieten van een divers aanbod aan activiteiten. ‘Het festival is opgericht als startmoment van het nieuwe culturele seizoen. De laatste jaren was de focus verschoven van de algemene culturele programmering naar de festivalprogrammering,’ legt festivaldirecteur Jan Gras uit. ‘Met de nieuwe opzet willen we terug naar het oorspronkelijke idee achter het festival. Niet alleen een leuk weekend, maar echt de start van een nieuw seizoen vol culturele ontdekkingen.’

 
Meer aandacht voor de verschillende doelgroepen
Een doelgroep die de afgelopen jaren nog niet zoveel aandacht kreeg is jongeren. Het zaterdagmiddagprogramma wordt dit jaar dan ook primair gericht op jongeren van 11 tot 18 jaar. Op zaterdagavond komen als vanouds de grote namen, waarbij vooral ingezet zal worden op vriendschap en de zondag staat in het teken van gezinnen.

Met een waterval aan spectaculaire optredens, interessante lezingen, ontroerende voorstellingen en vooral ook lekker veel om te doen, te beleven en te proeven, is LelySTART een jaarlijks terugkerend fenomeen geworden. LelySTART wordt georganiseerd door de samenwerkende culturele instellingen Agora Theater, Poppodium Underground, De Kubus en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad in samenwerking met City Marketing Lelystad.

meer nieuwsberichten