do 28 okt - 2021 donderdag 28 oktober 2021

Het beste van de Flevolandse Popprijs ‘Flavourland’ in Corneel

Flavourland, de provinciale popprijs voor alle bands en andere muzikale acts uit de provincie Flevoland, organiseert een ‘Best Of’-avond in Corneel. Op 20 november staan drie uitblinkers van vorige Flavourland-edities op het podium van het poppodium in Lelystad. Een avond vol herkenning, met onder andere bands die speciaal voor deze avond een eenmalige reünie-show zullen spelen.

Één van die bands is Hard & Heady. Dankzij hun winst van Flavourland 2015 werden zij een jaar lang gezien als de beste band van Flevoland. Ze hebben zichzelf in 2016 dan ook zo veel mogelijk bewezen: ze speelden in dat jaar maar liefst 43 keer door het hele land, met shows die reikten van kleine kroegen tot het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Flevoland en alles daartussen. De band maakte soul en funk met een eigenwijze visie en wisselden hoge, soulvolle zangpartijen van Maik IJpelaar af met net-niet overdreven solo’s van gitarist Joey Unitli, toetsenist Allard de Bruijne, bassist Richie Pattynama (die er deze avond helaas niet bij kan zijn) en drummer Sonny Ketting.

Op de Best Of-avond mag Hippie Caught Dancing niet ontbreken. Tussen 2013 en 2018 maakte Hippie Caught Dancing het muzieklandschap van Flevoland en omstreken onveilig met hun onvervalst “Blues Rock ‘n’ Country Roll” en wist menig voetje van de vloer te krijgen. Zo deelde de band onder andere het podium met de blueshelden van King Of The World, speelden ze op festivals als Bier, Bands en Bunkeren en werden ze in 2016 door publiek én jury verkozen tot de beste band van de voorronde van Flavourland in Lelystad.

Als laatste toegevoegd aan de line-up is het Lelystadse trio MOVUS, met leden van Goddamn Dinosaur: groove rock, blues en stoner samengesmolten tot een poel van eigenwijze nummers, met fijne hooks!

Scoor je tickets

meer nieuwsberichten