do 1 mrt - 2018 donderdag 1 maart 2018

Graham Gouldman (10cc) vindt live spelen gewoon heel erg leuk

Lelystad – Met meer dan 30 miljoen verkochte platen op hun conto staat zondag 11 maart één van de meest succesvolle en invloedrijke bands uit de popgeschiedenis op de planken in Lelystad: 10cc. Het enig overgebleven originele bandlid, Graham Gouldman, verheugt zich op de tour die de band door Nederland maakt.

Muzikaal geheugen

‘Onze muziek heeft de tand des tijd doorstaan. Er is kennelijk nog steeds vraag naar,’ is de bescheiden verklaring van Gouldman, die als (mede-)songwriter verantwoordelijk was voor nummers die behoren tot het collectieve muzikale geheugen van bijna iedereen: Wall Street Shuffle, I’m not in love, The things we do for love en Dreadlock Holiday, om er maar eens een paar te noemen.

‘Gelukkig worden oudere bands als wij nog steeds in staat gesteld dit live te spelen en kunnen we dat ook. Hedendaagse bands moeten het toch vaak hebben van ‘backing tracks,’ zegt Gouldman. ‘Nee hoor, live spelen is geen verloren kunst. Er zijn ook genoeg hedendaagse bands die nog wel oefenen in garages en dat kunnen. Het is toch een menselijk trekje, dat is het leuk is om samen muziek te maken.’ Lees verder

 

meer nieuwsberichten