ma 19 okt - 2020 maandag 19 oktober 2020

Gouden plaat voor Joe Buck

Zanger Joe Buck heeft een gouden plaat ontvangen voor zijn single ‘The Way You Take Time’. Het nummer werd inmiddels meer dan 8,5 miljoen keer gestreamd. De gouden plaat werd overhandigd door Dolf Jansen in het programma Spijkers met Koppen, waar hij onder andere nummers speelde van zijn debuutalbum ‘White Roses’. Op 15 november staat Joe Buck in poppodium Corneel in Lelystad met een live-concert.

Het nummer ‘The Way You Take Time’ kreeg landelijke bekendheid nadat het gebruikt werd in een reclame van een bekende supermarktketen. Het lied was eerder al Radio 2 TopSong, werd nummer één in de ‘reclamemuziek-top 40 aller tijden’ en kwam in de top-10 te staan, maar Buck mag de gouden plaat nu ook aan deze lijst toevoegen. Joe Buck was sprakeloos na het ontvangen van de onderscheiding. “Dit is heel vet, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Het is super cool om dit vast te houden. Dankjewel!”

Tijdens zijn studie aan de Rock-Academie begon Joe Buck zijn eigen nummers te schrijven, geïnspireerd door artiesten als John Mayer, Taylor Swift, Hunter Hayes en Dan + Shay. Dat bleef niet lang onopgemerkt. Ilse DeLange was onder de indruk en het duurde niet lang voor Buck bij Ilse DeLange’s label tekende. Dit was het begin van een droom die werkelijkheid werd. Vorig jaar reisde Joe Buck meerdere keren af naar het Amerikaanse Nashville om nieuwe nummers te schrijven en zijn debuutalbum op te nemen. Hij speelde in het voorprogramma voor artiesten als Duncan Laurence, Hunter Hayes, Martin Morris en Dan + Shay. Ook tourde hij met Kacey Musgraves door Europa en stond hij als eerste Nederlander in de geschiedenis op het Amerikaanse Country-festival ‘CMA Fest.’

Onlangs bracht Joe Buck zijn album ‘White Roses’ uit, waarmee hij op tour zou gaan. Helaas is door de coronamaatrelen een groot deel van deze tour verplaatst of geannuleerd. Op 15 november staat Joe Buck wel met een exclusief, intiem concert in Corneel. Juist in deze tijd vindt het poppodium live muziek extra belangrijk. “Om te zorgen dat we onze activiteiten kunnen blijven organiseren werken we met een beperkte capaciteit en hebben we strikte maatregelen getroffen zodat wij onze bezoekers op een zo hygiënisch mogelijke manier en volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen verwelkomen”, aldus Corneel. Tickets voor Joe Buck op 15 november zijn te koop via de website van Corneel.

meer nieuwsberichten