wo 29 jun - 2022 woensdag 29 juni 2022

EERSTE NAMEN LELYSTART 2022 BEKEND!

Onder de naam ‘LelySTART Meent Festival’ presenteren De Kubus, AGORA Theater, Poppodium Corneel en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september een uiteenlopend programma op het Meent-evenemententerrein. Voor het eerst slaan we de handen ineen met festival-organisatoren Guido Botter en Dennis en Bob Tuin. En alles is geheel gratis toegankelijk!

Sevn Alias
We trappen het festival op vrijdag 9 september af met een avond speciaal voor jongeren. De line-up staat vol met DJ’s en artiesten, zoals de lokale plaatjesdraaier DJ Lev!, die onlangs Kunstbende wist te winnen. Ook Niky Hendrix’s, Pablo en Marciano Metz vertegenwoordigen de Lelystadse cultuur op het podium. Om 22.00 uur, als het publiek lekker is warmgedraaid, betreedt rapper Sevn Alias het podium voor een knallend optreden. DJ Mick Roxx sluit de avond af.

Familiedag met Ruben Annink
Zaterdag 10 september is een echte familiedag. We openen de festivaldag met vertier voor de allerkleinste inwoners van Lelystad (en hun ouders). Zo treedt mimespeler Hakim (bekend van Sesamstraat) op met zijn theatershow en is er een heus kinderpopconcert van Dirk Scheele en zijn band. Tussendoor kunnen de kinderen zich uitleven op de kinderdisco van DJ Robbie Rebel, zich laten schminken of een leuk familieportret laten maken in de fotobooth. ‘s Middags treden de cursisten van Kubus Lelystad op met het theaterstuk Peter en de Wolf en wordt er gezongen met Kim Pendjoll en haar leerlingen. We sluiten de middag af met de vrolijke liedjes van Ruben Annink, bekend van Beste Zangers en De Beste Singer-Songwriter.

Crazy Piano’s
‘s Avonds zorgt Crazy Piano’s voor een waar feestje op het Meent-festivalterrein met hun aanstekelijke covers, die iedereen kan meezingen en waarop Lelystad lekker uit z’n dak kan gaan. Tussendoor zorgt DJ Pablo dat de sfeer er lekker inblijft met zijn plaatjes. We feesten tot de late uurtjes.

Ronnie Tober en Ben Cramer
Op zondag laat Lelystad zien dat onze stad vol cultuur zit. Zo treden het Harmonie Orkest, Stringz én het Gerard Poot Kinderorkest op, zingen de koren van Jeans with BeaT, New Land Singers en Expression ons toe vanaf het grote podium en laten de bandjes van Pop’s Cool en musicalafdeling van Kubus Lelystad zien wat ze kunnen. De bekende zangers Ronnie Tober en Ben Cramer laten heel Lelystad mee galmen op hun grote hits, zoals ‘Breng die rozen naar Sandra’, ‘De Clown’ en ‘Zai, zai, zai’.

Over LelySTART
LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Onder deze vlag organiseren AGORA Theater, poppodium Corneel, De Kubus en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad talloze optredens, demonstraties en workshops. Dit keer voor het eerst op het Meent-evenemententerrein. De toegang is helemaal gratis en het festival vindt dit jaar plaats op 9, 10 en 11 september. Bekijk het programma hier, deze wordt nog aangevuld!

meer nieuwsberichten