di 21 feb - 2023 dinsdag 21 februari 2023

Corneel zoekt Bestuurssecretaris

Poppodium Corneel zoekt voor haar bestuur een:

Bestuurssecretaris (onbezoldigd)

Als bureaucraat zorgt de bestuurssecretaris voor het organiseren en de voorbereiding van de vergaderingen van het bestuur van Corneel en de besluitvormingsprocessen, inclusief verslaglegging.

De bestuurssecretaris houdt zich bezig met en adviseert over de wet- en regelgeving binnen de organisatie.

De bestuurssecretaris zorgt ervoor dat de Cultural Governance Code wordt nageleefd en is bij uitstek de regisseur in de verdeling tussen bestuur en directie van het podium. De bestuurssecretaris zorgt ervoor dat statuten en reglementen worden nageleefd en dat bestuur samenwerkt en functioneert.

De bestuurssecretaris speelt een belangrijke rol bij de opvolging, uitvoering en evaluatie van de genomen besluiten. De bestuurssecretaris is het collectief geweten van de organisatie en plaveit de weg bij hobbelige aangelegenheden. Deze rol vereist tact en politiek-bestuurlijke sensitiviteit, maar ook eigengereidheid wanneer dat nodig is.

Het betreft een onbezoldigde functie. Momenteel komt het bestuur maandelijks bijeen, maar de frequentie zal op termijn teruglopen naar 4 a 5 keer per jaar. Corneel heeft voor haar bestuur een bestuursaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Herken je je in deze beschrijving en heb je een warm kloppend hart voor popmuziek, dan kun je dat voor 6 maart laten weten aan Mike Iking, directeur van het podium, via mike@corneel.nl.

Vrijwilliger worden? Kijk op www.corneel.nl/vrijwilligers 

meer nieuwsberichten