di 18 mei - 2021 dinsdag 18 mei 2021

Corneel Tipt: vrijwilligster Sammy-Jo

In ‘Corneel Tipt’ tippen wij de favoriete tracks van de werknemers van Corneel! Deze keer heeft foto/video-vrijwilligster Sammy-Jo Roelofs haar top 5 samengesteld:


Rag’n’Bone Man – Human (2017)

Neo-blues & soul zanger Rory Graham werd bekend van het nummer ‘Human’ in 2017. Het nummer werd tot in de treure gedraaid op ieder radiostation. Wat veel mensen niet weten is dat er nog een aantal heerlijke plaatjes van deze man in ditzelfde album staan die helaas niet zoveel bekendheid kregen (wat overigens wel had gemoeten). Check vooral even ‘Wolves’ en ‘Ego’. Wat meer uptempo nummers die de hele dag in je hoofd blijven hangen.

 

Kaleo – A/B (2018)

Een IJslandse rockband die weet wat muziek is. Een leadzanger met een lekkere, rauwe stem maakt het allemaal af. Ze stonden ook op Coachella en in het voorprogramma van de Stones in Amerika. Hier in Nederland zouden ze wat mij betreft ook meer gedraaid mogen worden, vooral het krachtige nummer ‘Way Down We Go’.

Rage Against The Machine – XX (20th Anniversary Special Edition) (1992)

Ik leerde deze band kennen van het activistische nummer ‘Killing In The Name’, misschien wel hun bekendste track. Dit album is dan ook een top representatie van de band en bevat ook nog eens een aantal live opnames. Dus even geen zin in zoetsappigheid? Aanrader!

Imagine Dragons – Evolve (2017)

Drie nummers van dit geweldige album bestormden alle hitlijsten, maar eigenlijk had het hele album er wel in mogen staan. Ik heb de band met de Evolve Tour live mogen aanschouwen en dit is ook echt een van de weinige bands die live beter is dan op de opnames. Hét pareltje van dit album? ‘I Don’t Know Why’. Minder bekend, maar zo goed!

D-Block & S-te-Fan – Antidote (2017)

Dit had ieder album of single kunnen zijn van het Harddance duo. Ik hoop ze nog eens tegen te komen op een festival, daar zal iedereen he-le-maal los gaan. De muziek is een unieke combi van melodie en energie, de perfecte combi lijkt mij.

meer nieuwsberichten