do 6 mei - 2021 donderdag 6 mei 2021

Corneel Tipt: Programmeur Rob van der Ham

In ‘Corneel Tipt’ tippen wij de favoriete nieuwe releases van de werknemers van Corneel! Deze keer heeft Programmeur Rob van der Ham zijn top 5 samengesteld:


Savage Beat – New World
Deze Amstersdamse punkband weet mij gewoon weer te verrassen met deze nieuwe EP. Rock & Roll van de bovenste plank met een glam injectie! Nummers als ‘League of Fools’, ‘New World’ en ‘All Bars in Town’ zijn heerlijk om op standje 10 door je speakers heen te blazen!

 

Soen – IMPERIAL
En dan hoor je ineens in februari van dit jaar het nieuwe album van de Zweedse progressieve metal supergroep Soen! Wat een super fijn album is “IMPERIAL”. 42 minuten genieten van 8 nummers met zware gitaarriffs, krachtige cleane zang en meesterlijke, loepheldere gitaarsolo’s! Dit is zo’n album dat je keer op keer kan luisteren zonder dat het verveelt.

The Reytons – May Seriously Harm You and Others Around You
Een Engelse band die ik al een tijdje volg is The Reytons! Heerlijk cathy en zo ook hun nieuwste EP. De perfecte mix tussen Indierock en Britpop, pakkende nummers met fijne gitaar riffs, solo’s, melodieën en met een heerlijk rauw randje! ‘Red Smoke’, ‘Broke Boys Cartel’ en ‘Jealous Type’ zijn zeker nummers die op repeat gaan!


EUT – Party Time
Vanaf seconde één heb je al zin in een feestje als je het nieuwe album hoort van Amsterdamse alternative popband EUT! Met ‘What Gives You The Kick!’ knallen ze gelijk in met een fijne melodieuze catchy track en de daaropvolgende zijn stuk voor stuk super nummers als ‘Had Too Much’, ‘Cool’ en titeltrack ‘Party Time!’ Erg fijn album van een volwassen band met een eigen smoel.

Sister – Vengeace Ignited
De Zweedse hardrockers Sister zijn terug met hun vierde volledige studioalbum genaamd ‘Vengeance Ignited’. Deze band heeft zeker een punk-attitude, maar ze zijn ook goed met fantastische melodieën. ‘Whispering Winds’ is een geweldige ballad terwijl de tracks ‘Psycho Thrilling’ en ‘Primal Rage’ moderne en pakkende metalnummers met attitude zijn. Op andere momenten krijgen we klassieke sleaze rock in Amerikaanse stijl voorgeschoteld, maar vaak met een donkerdere benadering van de muziek. Mijn favoriete nummers op het album zijn het energieke ‘Spitfire’ en ‘One Last Ride’, evenals het zeer pakkende ‘Scream for Pleasure’.

 

Er zijn nu al zoveel goede albums uit gekomen, dus vandaar nog een aantal tips!

-Heave Blood & Die – Post People
-DeeCRACKS – Serious Issues
-Alice Cooper – Detroit Stories
-Delvon Lamarr Organ Trio – I Told You So

meer nieuwsberichten