wo 16 jun - 2021 woensdag 16 juni 2021

Corneel Tipt: de top 5 van Susan!

In ‘Corneel Tipt’ tippen wij de favoriete albums en tracks van de (vrijwillige) werknemers van Corneel! Deze keer heeft vrijwilligerscoördinator Susan haar top 5 samengesteld:

Son mieux – The mustard seed (pt1)
Ik houd van Indiepop dus dit is voor mij perfecte muziek om de zomer mee in te gaan. Die blazers en ritmes in bijvoorbeeld Everything: Ik word er vrolijk van! Ze doen een Europese tour dit jaar, ga ze zien!

Oscar and the wolf – Infinity
Alles van Oscar and the wolf vind ik geweldig. De hunkering en het verlangen in de muziek spreekt me aan. Luister eens naar Touch Down.

Jeff buckley – Grace
Mijn eerste concert in Paradiso was in 1995 van Jeff Buckley. Ik was 23, het was bloedheet (Corneel is er niks bij..), ik viel bijna flauw, maar wat heb ik genoten! Wat een talent, prachtige hoge stem, kippenvel. Twee jaar later overleden door verdrinking, 31 jaar geworden volgens mij. Na Grace heeft zijn moeder postuum nog een album met zijn werk uitgebracht: Sketches for my sweetheart. Ook een fantastisch album van de talentvolle zoon van Tim Buckley.

Altin Gün – Yol
Dit draai ik al een paar weken thuis. Het doet me een beetje aan de muziek van de jaren 80 denken. Bulunur mu heeft een deuntje van Doe Maar in de intro en yuce dag bacinda is een lekker meezing nummer. Al ken ik helemaal geen turks. Ga ze zien op een festival deze zomer, gegarandeerd feest!

S10 – Vlinders
Wat een prachtige teksten! S10 voel ik in mijn buik. Kwetsbaar en strijdbaar, het raakt me. Vleugels en handen van mijn moeder vind ik prachtig. Maar alle nummers zijn het luisteren waard!

meer nieuwsberichten