do 16 apr - 2020 donderdag 16 april 2020

BEWAAR JE TICKET, GENIET LATER

COVID-19 raakt ons allemaal, zo ook de culturele sector. Voorstellingen, festivals en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast en ook musea en monumenten sluiten hun deuren. De economische klap die de sector treft is enorm, niet alleen voor de organisatoren, artiesten en podia, maar ook voor de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele sector.

De culturele sector heeft daarom gezamenlijk een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en volgens de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De verschillende brancheverenigingen slaan de handen ineen en roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan: Bewaar je ticket, geniet later.

Achter de schermen wordt er zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden. Wanneer een evenement verplaatst wordt, blijven de oorspronkelijke tickets gewoon geldig op de nieuwe datum. Is zo’n verplaatsing niet mogelijk, wordt het evenement definitief afgelast of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan krijgt de houder van het ticket een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs. Deze voucher geeft je de mogelijkheid om op een later tijdstip een programma van Corneel te bezoeken. Ook is het mogelijk om het ticketgeld of een gedeelte daarvan te doneren, of restitutie aan te vragen.

Gebruik maken van deze regeling kan vanaf begin juni, tenzij de maatregelen worden verlengd. Ticketkopers ontvangen per e-mail een bericht met meer informatie zodra dit mogelijk is. Het is tot die tijd niet mogelijk om restitutie aan te vragen. Als een programma nog niet is verplaatst, vraagt Corneel om iets meer geduld. We hopen je gauw weer live te kunnen ontvangen!

Kijk op www.bewaarjeticket.nl voor meer informatie over deze regeling.

 

meer nieuwsberichten