vr 27 jan - 2017 vrijdag 27 januari 2017

BESTE JAAR OOIT VOOR POPPODIUM UNDERGROUND

Lelystadse poptempel verbreekt bezoekersrecord met ruim 11%
In 2016 is het aantal bezoekers van Poppodium Underground voor het 6e jaar op rij gestegen. In totaal kwamen er bijna 30.000 bezoekers op de programmering van het Lelystadse podium af. Dat is een stijging van ruim 11% t.o.v. 2015. Naast de concerten en dansavonden in het pand aan de Neringweg organiseerde Underground ook concerten in de Kubus, De Eetalage (Lely Sunday Afternoon) en op het hoofdpodium van LelySTART.

 “Underground is van iedereen en voor iedereen in Lelystad en omgeving,”  vertelt Bart Drost, manager en programmeur van Underground. “We programmeren zeer divers en proberen daarmee zoveel mogelijk mensen aan te spreken. De decembermaand is daar een mooi voorbeeld van. In een paar weken tijd hadden we Sevn Alias, een populaire rapper maar ook Martijn Fischer zingt Hazes, en Dock808, een dancefeest voor en door jongeren. Daarnaast programmeerden we het Pink Floyd Project in de Kubus waar ruim 700 mensen op af kwamen. En met het jaarlijkse singer-songwriter-festival ‘Stille Nacht’ en een speciale kerstshow van Berget Lewis sloten we het jaar af. Alle avonden waren zijn zeer druk bezocht en de meeste zelfs uitverkocht.”

LelySTART
Bovendien verzorgt Underground de programmering van LelySTART. Het openingsfestival van het culturele seizoen in Lelystad. Dit jaar stonden de mensen hier in de rij voor o.a. Douwe Bob, Ali B. en Diggy Dex. Het festivalterrein moest zelfs even afgesloten worden om te voorkomen dat het te druk werd.

Promotie Award 2016
Poppodium Underground won in 2016 de promotie award omdat het zich succesvol inzet voor de promotie van Lelystad. “Deze prijs en de stijgende bezoekersaantallen zijn voor ons de bevestiging dat we wat teweeg brengen in de stad,” besluit Drost. “Dit is ons beste jaar ooit geweest.”

 

meer nieuwsberichten