do 3 dec - 2020 donderdag 3 december 2020

Achter de schermen bij Corneel met vrijwilliger Alex

Ik ben Robert Alexander March, roepnaam Alex, geboren 68,5 jaar geleden in Semarang, Indonesie wat mij een ‘Authentieke Allochtoon’ (vol trots!) en in 1955 tevens ‘bootvluchteling avant la lettre’ (grote grijns!) maakt. Ik ben opgegroeid in Amsterdam in 2 culturen en daar voor mijn leven verpest want Ajax-supporter, workaholic en oprecht liefhebber van allerhande alcoholische dranken geworden. Ik ben 2 x getrouwd, beide keren met een vrouw, kinderloos gebleven en helaas ook 2 x gescheiden. In 2014 had ik dus geen vrouw meer, ook geen werk, maar kon ik gelukkig gebruik maken van mijn tijdelijke pensioen. Deze geheel onafhankelijke situatie gaf mij hierdoor meer dan voldoende ruimte om in dat jaar met enige vrijwilligerswerkzaamheden (workaholic) te beginnen bij/met/voor Welzijn, WWT, WZF, Vraagelkaar?, IVN, PKS (leuk om te ontcijferen?), 5 Motiemarktdeelnames en uiteindelijk wat toen in 2017 nog ‘Underground’ heette!

Ik kwam daar/hier uiteindelijk terecht omdat ik nog zocht naar vrijwilligerswerk gedurende de nachtelijke uurtjes, want omdat ik gemiddeld genomen meer dan genoeg heb aan 3,5 a 4 uur slaap, had ik tijd over. Ik lig meestal pas rond 04:00 uur in mijn bed. Ik kwam toen een advertentie van ‘Underground’ tegen waarin aangegeven werd dat men vrijwilligers zocht die bereid moesten zijn om minimaal 2x/maand ’s avonds en ’s nachts te werken, en niet geheel onbelangrijk, als vrijwilliger kan men gratis concerten bezoeken!  Net in de periode zou Jan Akkerman komen optreden dus perfect! Had alleen niet door dat dit laatste pas van toepassing was na de proeftijd doorstaan te hebben! Behoorlijke teleurstelling dus, maar dankzij Marianne (zal ik nooit vergeten, bedankt!) kon ik er toch als bezoeker gratis (ben tenslotte ook Hollander) naartoe! Festivals waar ik (betaald) naartoe ging waren Country & Westernfestivals in voornamelijk Noord-Brabant!

Trouwens, na een heel leuk gesprek met Janneke P. de voorgangster van Susan, kon ik meteen al gaan deelnemen aan een cursus ‘Gastvrijheidstraining samen met een anti-agressie training’ waar ik met naam en toenaam kennismaakte met 12 van mijn a.s. collega’s. Een paar dagen daarna zou mijn eerste ‘werkdag’ zijn bij KMG nu ‘Service’ genoemd, en dat werd een avond/nacht om nooit meer te vergeten want hoewel er nooit vechtpartijen plaatsvonden gebeurde het tijdens mijn 1e dienst in de garderobe dus wel! Ter geruststelling er zijn toen geen doden gevallen al wilde de een de ander wel met alle liefde vermoorden! Uiteraard kreeg ik dit tijdens de nazit (op een leuke manier) behoorlijk ingewreven!

Om bij ‘Corneel’ te blijven, ik houd van (bijna) alle soorten muziek alleen als rechtgeaarde Indo (zie boven) ben ik grootgebracht en opgevoed met Country & Westernmuziek van o.a. Jim Reeves, Buck Owens en uiteraard Johnny Cash. Ik heb daarom een voorkeur voor dit genre ontwikkeld met tegenwoordig artiesten als The Mavericks, The Chicks, Sarah Jory etc. Ik heb hierin een medestander gevonden in Rob van der H. die aangaf hier als programmeur iets mee te willen gaan doen wat nu pas mogelijk zal zijn als alles weer op volle toeren mag/kan draaien! Klote! Buiten dat, ik pak als ‘multifunctionele vrijwilliger’ van alles aan en doe wat er al dan niet van mij verlangd c.q. verwacht wordt ook buiten ‘Service’ en wel met hart en ziel! De afgelopen maanden was mijn favoriete en ‘grijs’ beluisterde nummer (geen Country) trouwens ‘To make my life beautiful’ van Alex Harvey! Ik heb de mazzel dat ik de afgelopen maanden bij en in ‘De Uiterton’ mijn activiteiten (mijn hobby, geen werk) mocht/mag blijven uitoefenen en deze hebben mij met af en toe hele droevige gebeurtenissen door de coronatijd heen geholpen!

Net als iedereen van Corneel mis ik alle leuke lieve geweldige collega’s, de interactie met de bezoekers (en soms artiesten) en hoop ik oprecht uit de grond van mijn hart dat Corneel goed de coronacrisis doorkomt! Ik sta te trappelen (figuurlijk) om weer aan de slag te mogen gaan samen met jullie allemaal liefst onder de pre-corona omstandigheden met o.a. ook LelyStart in de oude vorm met 3 dagen heerlijk werken en genieten! Wat heb ik dat eveneens enorm gemist! Take care, stay safe en hopelijk tot gauw.

O ja, ter ontspanning ging ik samen met mijn ‘maatjes’ 1x/maand een wellnessresort onveilig maken, iets wat wij snel weer hopen te gaan doen!

 

meer nieuwsberichten