vr 9 jul - 2021 vrijdag 9 juli 2021

YVES

ALTERNATIEVE R&B EN HIPHOP
Binnenkort staat YVES in Corneel, Lelystad! In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is YVES in Corneel verplaatst naar 9 juli 2021. Jouw gekochte kaarten blijven geldig voor de vervangende datum. Je hoeft hiervoor dan ook niets te doen, de aanvangstijden en locatie blijven hetzelfde. Alle ticketkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.

Maak kennis met alternatieve R&B en hiphopartiest YVES! Muziek heeft altijd een hele grote rol gespeeld in zijn leven. Met zijn debuut EP ‘SADDERDAYS’, uitgebracht onder het label van Mr. Probz (Left Lane Recordings), brengt YVES een frisse sound voor de Nederlandse R&B en Hip-hop culture! YVES woonde in zijn jongere jaren in Zaandam maar groeide grotendeels op in Almere, na geboren te
worden in Amsterdam. De connectie met muziek werd hem al van huis uit met de paplepel ingegoten en deze connectie laat hij horen in Corneel, Lelystad. 

Via de mixtape-verzameling van zijn moeder kwam hij in contact met R&B, hiphop en soul muziek, invloeden die duidelijk terug te horen zijn in YVES zijn muziek. Nadat hij een periode voetbalde voor FC Volendam, besloot hij zich volledig te richten op muziek. Samen met producer SHY weet hij een brug te creëren tussen sounds van verschillende werelden en dit leidde tot de release van zijn debuut singles ‘Lifestyle & Party’ en ‘Blijven Hopen’. Zo verscheen YVES voor het eerst in de hiphop-scene van Nederland. Zijn talent ontging Mr. Probz niet en zodoende tekende YVES bij Probz’s label ‘Left Lane Recordings’.

Met de singles ‘Dorpje’, ‘In M’n Hoofd’, ‘Medicijn’ en ‘Gespreksstof’ in 2019 stelde hij zichzelf in staat om zijn vaardigheden te ontwikkelen en begon YVES steeds meer aandacht en erkenning te krijgen van het grotere publiek. Begin 2020 bracht hij zijn langverwachte debuut EP uit genaamd; ‘SADDERDAYS’ en samen met zijn executive producers SHY en Clarx Kent smolten zij de Neo-Soul, R&B, Hip-Hop, Jazz sound tot een collectief. Vele malen probeerden omstanders hem in de richting van een andere sound te drijven, maar desondanks is YVES niet afgeweken van zijn eigen sound. Deze sound brengt YVES in juli naar Corneel in Lelystad!

Dit is een zit-concert. In verband met de maatregelen omtrent COVID-19 werkt Corneel met een strak schema, beperkte capaciteit en een ander protocol  dan gebruikelijk, waar ook aangepaste huisregels bij horen. Zo zorgen wij ervoor dat wij je op een zo hygiënisch mogelijke manier kunnen verwelkomen. Lees voor je bezoek door wat dit betekent voor jouw bezoek aan Corneel, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Naar de agenda