zo 17 dec - 2023 zondag 17 december 2023

Wishbone Ash

50-jarig bestaan van het album: ‘Live Dates'

Wishbone Ash werd in 1970 opgericht door Andy Powell en Martin Turner en vierde in 2020 zijn 50-jarig bestaan. De wereldwijde doorbraak kwam in 1972 met het album ‘Argus’, dat nog steeds wordt beschouwd als een van de beste classic rock albums aller tijden. Dit optreden staat in het teken van het 50e levensjaar van het dubbelalbum ‘Live Dates’, één van de meest gewaardeerde live-albums van de 70’s en tevens de meest verkochte plaat van de band.

Wishbone Ash ontwikkelde zich tot pionier met niet één, maar twee lead-gitaristen en had invloed op vele andere bands, waaronder Thin Lizzy, Iron Maiden en Opeth. De band staat nog altijd garant voor kwalitatief hoogstaande en zeer gevarieerde concerten, waarbij niet alleen het beroemde oudere werk (zoals klassiekers als ‘The King Will Come’ en ‘Warrior’) aan bod komt, maar ook hun recentere albums (‘Blue Horizon’, ‘Clan Destiny’ , ‘Bonafide’) en uiteraard ook het laatste album ‘Coat of Arms’.

Gwyn Ashton
Gwyn Ashton is een Welshe/Australische bluesgitarist en singer-songwriter die al meer dan 25 jaar in het vak zit. Hij heeft 10 albums uitgebracht en heeft met veel grote namen samengespeeld, waaronder Ray Charles, Van Morrison en Hubert Sumlin. Ashton staat bekend om zijn virtuoze gitaarspel, zijn meeslepende live shows en zijn eigenzinnige humor.

Naar de agenda