vr 15 mei - 2020 vrijdag 15 mei 2020

Voltage

Muziek in de stijl van Southern Rock en Blues Rock

Ook interessant
31-01 Tim Akkerman
06-03 PopCorn

Op 1 mei 2020 brengen de mannen van Voltage hun derde studio album uit genaamd ‘Its About Time’. Dave Vermeulen, frontman en leider van de band Voltage, vond het tijd om terug te gaan naar waar zijn liefde voor muziek ooit begon. Met z’n vieren in één ruimte, live opnemen, press ‘record’ en werken met de beste take.

Voltage vindt het  zeer belangrijk dat er nog pure muziek wordt gemaakt én van zich laat horen. Een plaat met een rode draad, waar songs worden verteld als verhalen en waar het album in zijn geheel een kloppend boek is. De lyrics zijn geschreven door Dave Vermeulen en gaan onder andere over het positieve en de struggles van een gepassioneerde muzikant.

Tijdens de repetities samen met de band zijn de songs verder uitgewerkt om vervolgens in de studio de magie te laten gebeuren. En dat hoor je! De band reisde voor de opnames af naar Uncle Gabe’s Soundstudio in Eindhoven en namen in maar liefst 6 dagen het hele album op!

Het album ademt puurheid uit, alsof je naar een liveshow luistert. Als tegenhanger van wat er in de mainstream wereld gaande is, snelle muziek die makkelijk scoort.

Voltage maakt nog steeds muziek in de stijl van Southern Rock en Blues Rock én de Americana vibe zal je in een aantal songs zeker weer terug horen.

Naar de agenda