za 13 apr - 2019 zaterdag 13 april 2019

Tribute 2 Bob Marley by Rootsriders

35 jaar LEGEND tour

Ook interessant:
8 nov Kenny B

ROOTSRIDERS, “Europa’s beste Bob Marley tribute” als we BBC RADIO 4 mogen geloven, keren dit voorjaar terug met hun nieuwe show LEGEND35, een hommage aan LEGEND, het beroemde verzamelalbum dat 3 jaar na de dood van de KING OF REGGAE werd uitgebracht. De afgelopen decennia groeide LEGEND uit tot wereldwijd één van de best verkochte albums allertijden en Bob daarmee tot de onsterfelijke legende die hij bij leven eigenlijk al was geworden.
Vele klassiekers van hem zijn op dit album terug te vinden, van de maatschappijkritische protestsongs als I Shot The Sheriff, Get Up Stand Up, een ‘spiritual’ als Redemption Song tot zijn vrolijke en meer feestelijke nummers als Stir It Up, Three Little Birds en Could You Be Loved (en nog heel veel moois ertussenin). Via social media roept de band Marley-fans op hun persoonlijke favoriete Marley-tracks door te geven om zo te helpen samen het mooist denkbare eerbetoon aan Marley samen te kunnen stellen, 35 jaar na de release van dit bestverkochte reggae-album aller tijden.

Sinds 2017 is de uit Sudan afkomstige MO ALI de leadzanger van ROOTSRIDERS, nadat hij in 2015 al eens als gastzanger mee op tour was. Momenteel neemt MO ALI een album op met de oude begeleidingsband van Bob, THE WAILERS (met nog 3 originele bandleden uit de jaren zeventig), iets waar hij terecht trots op is (en wij met hem)! Zijn talent is sinds hij deel uitmaakt van ROOTSRIDERS dus bepaald niet onopgemerkt gebleven! Meer weten over het bijzondere verhaal van MO ALI en hoe hij bij de ROOTSRIDERS terecht is gekomen? DE VOLKSKRANT zocht hem onlangs op thuis in Sudan en noteerde zijn bijzondere levensverhaal.

Naar de agenda