za 26 nov - 2022 zaterdag 26 november 2022

Tim Vantol

Punkrock-Troubadour

Let op: wij houden ons aan de coronamaatregelen die gelden op het moment dat het evenement plaatsvindt. Daarom is het na 25 september nu verplicht om naast een geldig ticket, ook een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of op papier te tonen aan de ingang. Meer info

Tim Vantol speelde voorheen in verschillende punk-rockbands, maar ruilde de elektrische gitaar in voor een akoestische. De stem van Tim Vantol is echter nog altijd ‘all in’. Zijn stem klinkt als een leider van een goedaardige straatbende of de allerlaatste verantwoordelijke man in deze krankzinnige wereld. Het is rauw en het schuurt, maar niet zoals schuurpapier, maar meer zoals je lievelingstrui. 

De zanger verliet Nederland en streek neer in een plek aan de voet van de Alpen, in het Duitse Berchtesgaden: zo’n 800 meter boven zeeniveau en ver verwijderd van het hectische stadsleven. “Het is next level Bavaria“, aldus Vantol. Afgelopen winter lag er drie meter sneeuw voor de deur, maar hier voelt hij zich juist thuis. Dit hoor je terug in de muziek, en misschien hebben zijn vriendelijke Beierse buren daar wel invloed op gehad. De nummers op het in 2020 uitgebrachte album ‘Better Days‘ zijn ook next level. Tim Vantol balt zijn vuisten, jankt naar de maan en stroopt zijn mouwen op om je mee te sleuren door zijn krachtige melodieën die je hemd ontknopen en je hart raken.

Naar de agenda