za 15 dec - 2018 zaterdag 15 december 2018

Tim Knol + Town of Saints + Mitch Rivers

Avondje fijne singer-songwriters, americana en indie-pop/folk

Ook interessant:
27 januari Broken Sun
9 februari The Bootleg Beatles (UK)

We zijn de mooie luisterliedjes niet vergeten hoor! Helaas vindt Stille Nacht voorlopig niet meer plaats in Lelystad maar met Tim Knol, Town of Saints en Mitch Rivers komt de liefhebber van kwalitatieve singer-songwriters, americana en indie-pop/folk behoorlijk aan zijn trekken in Corneel.

Tim Knol


Tim Knols vierde album ‘Cut the Wire’ – dat begin 2018 verscheen bij Excelsior Recordings – is een liedjesplaat pur sang waarbij de spontaniteit van zijn garage/powerpop-groep The Miseries doorsijpelt. Knol nam de liedjes op in een periode van anderhalf jaar met vaste kompaan en producer Anne Soldaat. Hoewel de punk-energie van The Miseries op ‘Cut The Wire’ niet acuut waarneembaar is, ging Knol wel met een soortgelijke niets-is-fout spontaniteit te werk. Zo leerde hij zichzelf heerlijk amateuristisch pedal steel spelen. Bepaalde arrangementen gaf Knol met inventief knutselwerk een speels en eigenwijs karakter. “Lekker puzzelen met synthesizer of orgels, die partijtjes kon ik nu allemaal zelf inspelen omdat ik de tijd had. Vanavond geeft Tim een intiem solo optreden.

Town of Saints


Town Of Saints maakt traditionele folk die barst van de moderne indierock-elementen.

De band wordt door de felle zang en intense vioolpartijen regelmatig vergeleken met Local Natives of Arcade Fire. Met hun derde album ‘Celebrate’ gaan Harmen en Heta van Town of Saints weer terug naar hun roots als folkduo. Op de plaat en live worden ze bijgestaan door hun vaste band: Jesse (drums), Jukka (bas) en Berend (gitaar), maar de liedjes blijven in essentie akoestische folkliedjes.
Zelfs al gaan veel van de nieuwe nummers over het eind der tijden, Town of Saints brengt ze met een frisse energie, de nodige humor en met veel speelplezier. Verwacht de zaal een stukje lichter te verlaten dan bij aankomst, niet alleen omdat al je zweet eruit is gedanst, maar ook omdat alles toch niet zo erg is als het soms lijkt. Zelfs niet het einde van de wereld.

Mitch Rivers


Mitch Rivers (27) schrijft soulvolle folk & americana liedjes, gekenmerkt door zijn vertederende stemgeluid. Onder al die pastorale pracht sluimert echter een hongerige, rusteloze ziel. Zijn komende plaat mijmert tussen het vluchtige stadsleven en de open, uitgestrekte vlaktes.

De in Haarlem wonende muzikant speelde ooit in punkbands, maar raakte steeds verder in de ban van artiesten als Otis Rush, Jonathan Wilson en Patrick Watson. Zijn muziek sijpelt uit de poriën van de ziel: naakt, goudeerlijk, sexy en kwetsbaar. De blues blijft als waakzame schim hangen binnen de onberispelijke arrangementen van Rivers en zijn band.

Naar de agenda