vr 31 jan - 2020 vrijdag 31 januari 2020

Tim Akkerman & The Ivy League + R!FE

Ex-frontman van Di-rect rockt als vanouds op nieuw album

Wie Tim Akkermans nieuwe plaat Lions Don’t Cry hoort, meent waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon: het is een rockplaat van jewelste die doet denken aan zijn tijd als frontman van Di-rect. Toch is er meer aan de hand. Na een uitverkochte club- én theatertour met ‘Tim Sings The Boss’, waarbij hij nummers van zijn grote held Bruce Springsteen ten gehore bracht, herontdekte hij zijn liefde voor Amerikaanse rock. Hij liet deze liefde voor Bruce en Pearl Jam voor zich spreken en schreef tien nummers die recht uit het hart kwamen.

Lions Don’t Cry is een zeer persoonlijk album geworden. Na veertien jaar huwelijk is Tim een alleenstaande vader en combineert hij zijn muzikant-schap met de liefde voor zijn kinderen. Het verwerken van zijn relatie loopt als een rode draad door Lions Don’t Cry: van verdriet bij zijn kinderen tot zelf een nieuwe weg inslaan – het album klinkt als een persoonlijke brief die iedereen mag lezen.

Live treedt Tim Akkerman op met The Ivy League. Na bijna tien jaar samen spelen, kriskras door heel Nederland, is zijn vaste band een hechte vriendengroep geworden.

Support act RIFE!
Als support act deze avond RIFE! R!FE bestaat sinds begin 2005. Zanger Ferry en gitarist Rik kenden elkaar al van de middelbare school, maar waren allebei actief in verschillende bands. Gezamenlijke optredens bleven beperkt tot wat jamsessions en enkele gastoptredens over en weer, veelal op feestjes en in kroegen. Wel werd in die tijd het idee geboren om “ooit” samen een nieuwe band te starten.

Eind 2004 werd dat idee realiteit. Rik kende Arjan, de bassist, nog vanuit de tijd dat zij samen in de band TRAH speelden. Na een spectaculaire inval beurt was al snel duidelijk dat Arjan de motor van R!FE zou gaan worden. Toen Dennis begin 2006 de band  kwam versterken, was R!FE een feit. Na ruim 10 jaar werd in de zomer van 2017 echter bekend dat Dennis helaas de band ging verlaten. De drumkruk  is gelukkig maar kort leeg geweest want in augustus 2017 heeft Sander zijn plek fantastisch overgenomen!

Naar de agenda