vr 23 mrt - 2018 vrijdag 23 maart 2018

The Toasters (USA)

De langst bestaande Amerikaanse ska band

Ook interessant
Vr 13 april: Tribute2BobMarley by Rootsriders
Za 29 sept: Jaya The Cat (USA)

The Toasters uit New York, de legendarische ska band komt naar Poppodium Underground! De band bestaat al sinds 1981 en werd geïnspireerd door de Britse ska opleving die in de nadagen van de punk opkwam.

Deze doorgewinterde artiesten mogen zich met trots de langst bestaande Amerikaanse ska band noemen. In 1981 gevormd in de Lower East Side van New York en uitgegroeid tot een band die 14 albums heeft uitgebracht en ruim 2400 optredens over de hele wereld achter de rug heeft.Frontman Robert “Bucket” Hingley heeft echter na al deze optredens zijn passie voor Ska nog lang niet verloren. Naast zijn leven als zanger, gitarist en bandleider is hij namelijk ook eigenaar van Amerika’s grootste Ska label Moon Ska Records. The Toasters worden dan ook gezien als de grondleggers van de ska scéne in Amerika.

De veelzijdigheid van frontman Hingley is ook terug te vinden in de muziek van The Toasters. Bang om te experimenteren zijn ze niet en dit heeft geleid tot een verbluffend repertoire vol ritmische grooves. Van Reggae- en Jazz-geaccentueerde nummers tot de klassieke uptempo-Ska en Rock ’n Roll.
 Deze veelzijdigheid is precies de reden waarom The Toasters na al die albums nog steeds hun aantrekkingskracht niet hebben verloren.

Support: GROSS
Gross is een 4-koppige band opgericht in Lelystad. Het geschreven repertoire bevat invloeden van onder andere Red hot chili peppers, Nirvana, Iron Maiden. Deze invloeden zijn samengesmolten tot een Gross geheel.

De heren van Gross merkte in eigen stad weinig variatie in muziek. Daarom hebben zij de band opgericht. Het doel was om een vast muziekgenre los te laten en zo een diversiteit te creëren in hun muziek. Dit beviel zo goed dat zij verder gaan kijken dan de eigen stad. De band heeft mogen staan in voorprogramma’s van grote bands zoals: “The brew” en “Damage Inc” maar zijn momenteel gegroeid tot een hoofd-act waardige band.

De harde gitaren en stevige ritmesectie zorgen voor een knallend geheel die je nog lang bij zullen blijven. Hoewel je oren exploderen en je hart je bloed sneller laat stromen, betrapt menig luisteraar zichzelf erop dat hij de volgende dag toch de liedjes nafluit.

Naar de agenda