vr 31 mei - 2024 vrijdag 31 mei 2024

The Tibbs

Een internationaal geluid uit de Noord Hollandse polder

Eind januari 2024 verschijnt Keep It to Yourself, het derde volwaardige studio-album van The Tibbs. De plaat is opgenomen in de Exalto Studio’s in Haarlem en bevat 12 tracks die stuk voor stuk de onvervalste ‘Tibbs’ Sound’ ademen: geïnspireerd door de klassieke soul labels als Stax en Motown en de New Orleans soul van Irma Thomas en Betty Harris. Het album werd geproduceerd door Paul Willemsen (Michelle David & The True-tones, Beans & Fatback, Lefties Soul Connection) en gemasterd door niemand minder dan Bob Olhsson, bekend van de mastering voor Motown en een uitgesproken supporter van The Tibbs.

De bandleden van The Tibbs komen uit de Noord-Hollandse driehoek Amsterdam-Alkmaar-Hoorn. Ze begonnen in 2012 met zangeres Elsa Bekman met het afstoffen van obscure Northern Soul-en Memphis Soul-nummers en instrumentals. Als snel ontstond de behoefte ook eigen werk te ontwikkelen. Vanaf de eerste opnames werd samengewerkt met producer Paul Willemsen, wat resulteerde in de in eigen beheer uitgebrachte EP Cleaned Out. In 2014 verscheen op het Duitse funk label Tramp Records de eerste vinyl 45 van The Tibbs: Footprints in the Sand / Cleaned Out. Twee jaar later bracht het Milanese platenlabel Record Kicks het eerste volledige studio-album van The Tibbs uit: Takin’ Over. De release kreeg lovende kritieken in zowel binnen-als buitenland en airplay op radiostations door heel Europa en in Noord-Amerika. De vinyl singles vlogen als zoete broodjes over de toonbank en waren binnen de kortste keren uitverkocht.

Simone ten Brinke (support)
Simone ten Brinke is een jazzy singer-songwriter die je met haar charme en soulvolle stem volledig omarmt. Je merkt nauwelijks dat haar teksten behoorlijk scherp en zelfs een tikkeltje dystopisch zijn. Het is alsof je naar een retro-futuristische sciencefictionfilm kijkt. Peinzend vanuit een ruimteschip zingt ze over een ten onder gaande beschaving op een uitgeputte aarde. Of is er nog hoop?

 

Naar de agenda