vr 4 nov - 2016 vrijdag 4 november 2016

The Skatalites (JAI)

Uniek optreden van de oprichters van de ska-muziek

Klinkt als: Ska op z'n best

Al lang wilden we deze legendarische Jamaicaanse band naar Lelystad halen en nu is het gelukt: The Skatalites staan 4 november op ons podium! Je kunt je afvragen hoeveel ska-revivals The Skatalites reeds hebben overleefd. De opkomst van Madness, The Specials, The Mighty Mighty Bosstones en vele anderen. Zonder The Skatalites bestond er simpelweg geen ska en zonder ska geen reggae. Het voorprogramma wordt verzorgd door onze lokale helden van The Shakedown 8.

50-jarig bestaan
Midden jaren ’50 ontstond een nieuwe muziekstijl op Jamaica. Mento, Calypso en Afrikaanse ritmes werden vermengd met nieuwe, Westerse muziek (rock ‘n roll, boogie-woogie) en dit resulteerde in de meest swingende muziek die de wereld ooit gehoord had: SKA! Slechts één band kan deze geschiedenis nog in levende lijve vertolken: The Skatalites, die hun 50-jarige bestaan een paar jaar terug vierden. Gelukkig komen de heren en dame op leeftijd nog af en toe de oceaan over en al is een groot deel van de originele line-up helaas niet meer in leven, het is een enorme eer dat ze naar Lelystad komen! Waarom je dit moet zien? Simpel: als je The Skatalites niet hebt gezien, weet je niet wat ska is!

Support: The Shakedown 8
The Shakedown 8 is een eigenzinnige band die zich niet wil beperken tot een enkel genre. Met één voet stevig in de ska en de andere vrij om tussen gipsy, reggae, punk en blues heen en weer te wiebelen, knalt de energie van het podium af. Er zijn maar weinig mensen die stil kunnen blijven staan op hun aanstekelijke liedjes. Eindelijk terug in Underground en daar zijn we blij mee!

Naar de agenda