za 11 mrt - 2023 zaterdag 11 maart 2023

The Kilkennys

Ierse traditie op wereldniveau

The Kilkennys komen terug naar Corneel, Lelystad! Met talent, passie en ambitie kun je een eind komen. Vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny deelden hun passie voor muziek, stichtten een band en zetten menig pub op stelten. Twaalf jaar later heeft het viertal het repertoire vanuit de pubsferen naar wereldniveau getild. De formule achter het succes is de unieke blend tussen de bandleden, die vocaal en instrumentaal net zo bij elkaar horen als de whisky en het glas. 

The Kilkenny’s hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken. Inmiddels is hun naam synoniem voor de moderne Ierse muziek. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals in hun vertolkingen van de klassiekers ‘The Spanish lady’, ‘Tell me ma’ en ‘Whisky in the jar’. Met hun energieke uitstraling, hun instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen ze elke zaal gemakkelijk mee. 

Na eerst heel Ierland veroverd te hebben, vormden Ierse festivals in Europa en de VS hun springplank naar het internationale toneel. Zoals onlangs voor een 15.000 koppig publiek tijdens de Zwarte Cross in Nederland. Maar waarheen hun reizen hen ook voeren, ze blijven hun wortels koesteren en hun geliefde thuishaven Kilkenny reist altijd mee in hun muziek. 

Naar de agenda