vr 23 nov - 2018 vrijdag 23 november 2018

The Kilkennys (IE) vs Scrum

Ierse folkstampers in de voetsporen van The Dubliners, The Pogues en Flogging Molly

Ook interessant:
08-02 Rowwen Hèze

In de voetsporen van The Dubliners, The Clancy Brothers en The Chieftains staan deze twee gezellige folkbands tegenover elkaar op het strijdtoneel. Tenminste, een versus met een knipoog, niet letterlijk natuurlijk. Wel is zeker dat The Kilkennys en Scrum er een heel dik feest van maken!

THE KILKENNYS (IE)
Hoe kan het ook anders; The Kilkennys komen uit de stad Kilkenny in Ierland, een stad beroemd om zijn bieren en eeuwenlange geschiedenis. Als één van de vaandeldragers van de moderne Ierse folkmuziek geven The Kilkennys klassieke folksongs en ballades zoals Whisky in the Jar, The Spanish Lady en Tel me Ma een nieuwe twist. Hun vrolijke opgetogen spel spreekt zowel de jongere generatie als de echte folkfanaten aan. De rappe  instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen iedere zaal gemakkelijk mee.

SCRUM (NL)
Zes gedreven muzikanten met een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek. Singles van hun laatste album Single Malt Folk waren te horen op nationale radio in Duitsland, België en Nederland. Scrum gaat elk optreden tot het uiterste om er samen met het publiek voor te zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren… En dat is in de grote finale samen met The Kilkennys zeker het geval.

Het is tijd voor whisky in the jar! Ervaar het echte gevoel van Ierland met de folk van The Kilkennys en Scrum.

Naar de agenda