za 11 mrt - 2017 zaterdag 11 maart 2017

The Kik

De bekendste Neerlandstalige beatband ter wereld

Klinkt als: Nederbiet, de sixties, The Beatles en The Kinks

Het heeft even geduurd, maar het nieuwe album van The Kik is er. De bekendste Nederlandstalige bietband ter wereld bracht 13 januari ‘Stad & Land’ uit. Volledig opgenomen, gecomponeerd en gearrangeerd in de naar eigen smaak en goeddunken ingerichte Paf! Studio te Rotterdam. 

Het mag dan even geduurd hebben voordat er nieuwe studiowerk aan de oppervlakte is gekomen, maar The Kik heeft niet stil gezeten. Na het verschijnen van album 2 volgden een club en festival tour door stad en land (jawel!). En ook maakte The Kik hun tweede theatervoorstelling die, weliswaar in het verlengde ligt, maar compleet op zichzelf staat, ten op zichtte van hun ‘normale’ optredens. Na het succes van de eerste ronde moest daar weer een reprise van komen. Ondertussen werd er naarstig gebouwd, verbouwd en gesleuteld aan die eerder genoemde studio, en voila… bijna twee jaar is verstreken tussen het verschijnen van album nummer twee en drie. Samen met Armand (1946 – 2015) nam The Kik  in 2015 een album op met oud en nieuw materiaal uit zijn rijke oeuvre. “Een album met al die liedjes waar de meeste mensen niet naar luisteren,” zei Armand er destijds zelf over.

Van De Zomer Voorbij tot De Wereld Draait Door
En dan was er nog die vertaalde cover van Chef Special, Schuilen bij Jou, die achteloos bij Giel op 3FM in de vroeg morgen de wereld in slingerde. Daarnaast hebben voormannen Dave von Raven en Arjan Spies ook nog acte de presence gegeven in menig (muzikaal) televisieprogramma. Van De Zomer Voorbij tot De Winter Voorbij. En van De Wereld Draait Door tot… ja, tot wat eigenlijk? In ieder geval worden ze in het echt leven nog altijd bijgestaan door bassist Marcel Groenewegen, toetsenist Paul Zoontjens en drummer Ries Doms.

The Stangs
Het voorprogramma wordt verzorgd door The Stangs; een jonge sixties Beat groep uit Den Haag. Geïnspireerd door het Haagse duinlandschap, windige wateren en muziek uit verleden creëren zij hun eigen ‘Dune Beat’. Denk aan fluitende gitaar- en orgel riffs ondersteund door een melodische bas en swingende drums, die ruimte over laten voor harmonieën met een enkele schreeuw tussendoor. Zoals Phil May van de legendarische ‘Pretty Things’ zei; kijken naar The Stangs is terug gaan in de tijd.

Naar de agenda