zo 26 nov - 2017 zondag 26 november 2017

Folk Road Show

Lely Sunday Afternoon in De Eetalage
De Eetalage

Klinkt als: The Traveling Wilburys, The Highwaymen, folk

Elke laatste zondag van de maand kun je in café de Eetalage terecht voor de beste live-muziek, een lekker biertje en een borrelhapje. De toegang is 2,50 euro en je krijgt er ook nog een lekkere consumptie bij. Op zondag 26 november staat Folk Road Show in Lelystad, een internationaal collectief van 5 songwriters uit Nieuw-Zeeland, Canada en Nederland, die elkaar afwisselen op gitaar, banjo, mandoline, trombone en drums.

“Folk Road Show put on one hell of a performance. … There is something so damn feel-good about this band that it’s almost hard to describe in words.”

Elk van de leden draagt bij aan de songwriting en neemt leadzang voor zijn rekening. Met z’n vijven zorgen ze voor een eclectische, gevarieerde live show, intiem en uitbundig, van fluister-harmonieën tot indie-rock compleet met epische trombone-solo’s. Dit alles resulteert in een betoverende sound en een aanstekelijke show, waar het plezier van afspat. Mocht je ze langs de popgeschiedenisladder willen leggen, positioneer ze dan ergens tussen CSNY, the Band en Fleet Foxes.

Gestoeld op het concept van de Amerikaanse “road shows”, en groepen als The Highwaymen en The Traveling Wilburys, begon de band als droom van vrienden Benjamin James Caldwell (NZ) en Olaf Caarls (NL) maar kreeg pas vaste vorm toen de Canadese folk/popzanger Dominique Fricot en de Nederlandse songwriter Pieter van Vliet zich bij het tweetal aansloten, en het viertal het concept beproefde tijdens een Europese tour in 2014. Het steeds hechtere collectief knoopte hier een Canadese en opnieuw een Europese tour aan vast in 2015, en vonden ook nog tijd voor de opnames van hun debuut-album in Lethbridge, Alberta. In augustus van 2016 werd dit album uitgebracht door het Amerikaanse label Classic Waxxx. Voor de tour ter presentatie van dit album werd Canadese drummer Nick Petrowich toegevoegd.

 

Naar de agenda