zo 20 mrt - 2022 zondag 20 maart 2022

The Doors in Concert

TRIBUTEBAND BRENGT HOMMAGE AAN HET AUTHENTIEKE GELUID VAN THE DOORS

In verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus is besloten dit evenement te verplaatsen naar 20 maart 2022. Reeds gekochte tickets blijven geldig op de nieuwe datum, ticketkopers ontvangen een e-mail met meer informatie. Poppodium Corneel heeft een capaciteit van minder dan 500 personen, u hoeft dus geen QR-code te laten zien.

De tributeband ‘The Doors in Concert’ brengt een hommage aan de legendarische band The Doors. Zanger en icoon Jim Morrison overleed in 1971, in 2021 exact 50 jaar geleden.

The Doors in Concert neemt je mee naar de hoogtijdagen van de band, met nummers als Light my Fire, Love her Madly, L.A. Woman en Riders on the Storm. De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de kleinste details benaderen.

Authenticiteit is het handelsmerk van The Doors in Concert. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons. De bandleden laten zich inspireren door de verschillende live-cd’s van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert. “Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen”, aldus de tributeband.

Naar de agenda