zo 28 mei - 2017 zondag 28 mei 2017

The Dawn Brothers

Lely Sunday Afternoon in De Eetalage
De Eetalage

Ook interessant:
17 juni: Def Americans Johnny Cash Tribute
24 juni: Jan Akkerman, Benjamin Herman, Bert Heerink & Ruben Hoeke

Pure rootsliedjes in de stijl van The Band, Creedence Clearwater Revival en The Rolling Stones

Alhoewel de Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, het zijn wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album Stayin’ Out Late rijden de Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn.

 In hun eigen woorden: “We play the old souls from the future”

 “Achterlijk wauze band, die Dawn Brothers” – Sniester

 Bas, Levi, Rowan en Rafael overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek als een bliksemstoot om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven. Deze jonge kliek vrije vogels laat zich inspireren door vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. De losgebarsten energie die vrijkomt,prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan.

 “The Dawn Brothers will get you movin’ and groovin’, sweaty all day and sticky all night, whippin’ up a frenzy of flammable fun that may just ignite.” – Joshua Baumgarten

 Op 23 maart 2017 verschijnt het album ‘Stayin’ Out Late’ op V2 Records. Geproduceerd door niemand minderdan Mischa Den Haring (T-99), Pablo van de Poel (DeWolff) en opgenomen in Pablo’s Electrosaurus Southern Sound Studio’s presenteren de Dawn Brothers een indrukwekkend debuut. Inmiddels is de eerste single ‘Get Down The Road’ uitgebracht en is de toon gezet voor een rooskleurige toekomst.

 Het komende jaar overheerst dedrang om zoveel mogelijk festivals, clubs en podiaaan gort te spelen met tomeloze energie en muzikaliteit. In hun eerste jaar speeldenze al meer dan 50 keer in zalen en op festivals in heel Nederland mochten ze zichzelf presenteren op Eurosonic Noorderslag 2017.

 The Dawn Brothers moet je gezien hebben!

Naar de agenda