vr 29 mrt - 2019 vrijdag 29 maart 2019

The Celebration of Prince

Hommage aan een overleden legende door Beautiful Strangers

Ook interessant:
9 maart Thirty Dancing

The Celebration of Prince by Beautiful Strangers is spontaan ontstaan. De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. Aangezien Prince een belangrijke rol in hun muzikale leven speelt en speelde, twijfelden ze geen moment om hun inspirator te eren. De muzikale klik tussen de bandleden bleek magisch.

De muzikanten zijn stomend, funky en van grote klasse. Zij durven het aan om het hoogstaande muzikale niveau en de live performances van Prince aan te gaan. Het gaat hier om de energie, finesse en improvisaties waar Prince zo sterk in was.

De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie. Van Kiss tot Controversy en van 1999 tot Cream, de hits komen allemaal voorbij.

Dit voorjaar deed de band al 24 theatershows en kreeg de band een vijf sterren recensie van de theater website Theaterparadijs:
‘’ … een wervelende show, die alles in zich heeft om het publiek een fantastische avond te bieden. Alles klopt tot in de puntjes… Ongelofelijk hoog muzikaal niveau…”.

De line-up bestaat uit drie vocalisten.
Rasmuzikant, singer-songwriter en performer pur sang David Dam deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014.
Kris Rietveld is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene (Alain Clark, Metropole Orkest etc). Singer-songwriter Jessy Hay is de muzikale leider. Hij studeerde cum laude af als gitarist en speelt onder meer bij Ruth Jacott en Big Black & Beautiful.
Toetsenist Anan den Boer is bekend van Kane en Alain Clark. De ritmesectie bestaat uit de Spaanse bassist Joan Comaposada (Big Black & Beautiful, Berget Lewis en Yuri Honing) en drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel, Tim Akkerman en anderen).

Marc Mangin en Efe Erdem vormen samen de blazers sectie. Efe speelt onder meer bij Re:Freshed Orchestra en DI-RECT.  Marc Mangin ging al naar het conservatorium van Parijs toen hij elf jaar was en studeerde tevens de prestigieuze Berklee School of Music en speelt onder meer bij TenTemPiés en bij de Spraakmakende concertserie ‘ConFuse’

Naar de agenda