za 25 mei - 2019 zaterdag 25 mei 2019

The Bruceband – Born in the USA 35th Anniversary

Het legendarische album integraal vertolkt door Europa’s beste Springsteen-tribute

Ook interessant:
15 december Tim Knol + Town of Saints + Mitch Rivers
9 februari The Bootleg Beatles (UK)

Born in the USA 35th anniversary
In 2019 is het 35 jaar geleden dat Bruce Springsteen zijn roemruchte 7e album uitbracht, Born in the USA. Born in the U.S.A. was het best verkopende album in de Verenigde Staten in 1985 en met 30 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd ook Springsteen’s succesvolste album ooit! Van het album werden zeven singles een top 10 hit. Het album plaatste Springsteen hoog in de hitlijsten.
35 jaar later brengt The Bruceband, Europe’s no.1 Springsteen Tributeband, dit legendarische album van the Boss naar de Nederlandse podia. Alle hits, van Born in the USA tot I’m on Fire en van Glory Days tot Dancing in the Dark zullen tijdens deze wervelende show aan bod komen.

The Bruceband
The Bruceband is inmiddels een bekende naam in Tribute-land. Deze band ademt Springsteen. The Bruceband bestaat al ruim 15 jaar en heeft door de jaren heen vele podia en festivals aangedaan in binnen- en buitenland en heeft een reputatie opgebouwd als “the next best thing”. Net als bij de Boss zijn monstershows van dik 3 uur de norm. Bij de laatste clubtour, waar The Bruceband “Darkness In The Edge Of Town” integraal neerzette voor uitverkochte zalen, waren shows van liefst 3 uur en 40 minuten geen uitzondering. Met een repertoire van ca. 150 Springsteen-songs worden verzoekjes vrijwel altijd gehonoreerd en is geen enkele show hetzelfde.
Door de enorme energie die de band keer op keer laat zien is door de jaren heen een grote schare fans opgebouwd.

The Bruceband draait om de Boss van de Lage Landen, Robert Philippi. Bruce-fans zijn het over één ding eens: er is geen zanger denkbaar, die zowel qua stem als fysiek zo’n grote gelijkenis toont met Bruce Springsteen als Robert Philippi. Voeg daar zijn energieke podium-act aan toe en een inmiddels perfect ingespeelde band met topmuzikanten die dezelfde samenstelling heeft als de E-streetband – soms aangevuld met blazers – waar het plezier vanaf knalt en je hebt alle ingrediënten om dezelfde sfeer te ervaren als bij een Bruce-concert.
The Bruceband is met recht “as close as you can get to the original”.

The Bruceband gaat vanaf het voorjaar van 2019 live een integrale uitvoering van Born in the USA naar de clubs en theaters in Nederland en België brengen met een prachtige podiumshow, aangevuld met een greep uit het repertoire van Springsteen. Een feest van herkenning. Dat beloven weer ‘mooie avonden’ te worden met een lach, een traan, een dans, een wave, en mooie luistermomenten.

Naar de agenda