vr 14 apr - 2017 vrijdag 14 april 2017

Textures

De absolute wereldtop van de progressieve math-metal

Klinkt als: Meshuggah

Ook interessant:
12-05: God Dethroned
20-05: No Turning Back + For I am King

Textures komt naar Lelystad! Deze progressieve math-metalband wordt tot de beste metalbands van de wereld gerekend en geeft slechts 6 clubshows in Nederland!

Textures had al twee albums gemaakt vol onnavolgbare progressieve metal, voordat iemand ook maar de term ‘djent metal’ in de mond genomen had. Op debuutalbum ‘Polars’ waren het nog jonge honden die de polyritmische maatsoorten van hun grote voorbeelden Meshuggah vertaalden naar een eigen, meer open geluid. Inmiddels, na drie ijzersterke opvolgers, worden ze gerekend tot de voorlopers van een compleet genre. Het leverde ze wereldwijde headline tours op, tot in India aan toe. Ook zijn ze de enige heavy metalband die ooit prime-time bij DWDD speelde.

Gecalculeerde chaos
Niets minder dan terecht natuurlijk. De progressieve math-metal van deze Brabantse trots heeft door de jaren heen een compleet eigen karakter ontwikkeld. Van gecalculeerde chaos tot prog passages en zelfs ambient klanktapijten. Die sound is zo geijkt en zo sterk dat zelfs een wissel van zanger de band geen kwaad deed. Op ‘Dualism’ (2011) liet Daniël de Jongh dan ook horen niet onder te doen voor zijn voorganger Erik Kalsbeek. In 2016 kwam het nieuwe en bewierookte album ‘Phenotye’ uit, een dubbelaar met ‘Genotype’ (een 45-minuten durend nummer) dat in 2017 verwacht wordt.

Naar de agenda