za 14 mei - 2022 zaterdag 14 mei 2022

T-99 + Barrelhouse

De Nederlandse top van de blues- en rootsrock samen op één podium

Klinkt als: Rootsrock, blues, rock, country, folk

Op 14 mei staan twee van Nederlands beste blues- en rootsrockbands op het podium van Corneel in Lelystad. Zowel Barrelhouse als T-99 hebben hun sporen ruimschoots verdiend en behoren al vele jaren tot de absolute top van de (inter)nationale blues- en rootsrockscene.

Barrelhouse
Barrelhouse mag je zonder aarzelen in het rijtje van beste bluesbands van Nederland plaatsen. Want hoewel de Haarlemse band soms succesvolle uitstapjes maakt naar country, rock, folk en jazz, blijft blues toch de leidraad. Barrelhouse heeft al meer dan tweeduizend shows achter haar naam staan. Begonnen in 1974 speelt de band nog steeds in de originele bezetting met als frontvrouw Tineke Schoemaker. Barrelhouse bestaat in 2019 maar liefst 45 jaar en zal daarom naast het materiaal van de laatste jaren ook teruggrijpen naar nummers van de eerste elpees. Hun laatste album ‘Almost There’ werd bekroond met een Edison!

T-99
Het Amsterdamse T-99 staat al twintig jaar aan de top van de Europese alternatieve rootsrock. Het trio deed wereldwijd ruim 600 shows en deelde het podium met o.a. Chuck Berry, Dr. John, Los Lobos en Little Feat. Met hun eclectische mix van rock-‘n-roll, blues, country, surf en soul heeft T-99 zich sinds 1999 bewezen als een constante factor van hoge muzikale kwaliteit. De band bestaat uit Mischa den Haring (zang/gitaren), Martin de Ruiter (zang/drums) en Donné la Fontaine (contrabas/slaggitaar). Op vintage instrumenten speelt T-99 met enorme energie, groot muzikaal vakmanschap en veel passie.

Ook interessant:
Danny Bryant + Electric Hollers
Stevie Ray Vaughan Undercover

Naar de agenda