vr 14 okt - 2022 vrijdag 14 oktober 2022

ST. SOLAIRE + BANNER.

MELANCHOLISCHE INDIE-POP

Klinkt als: Arid, de vroege Coldplay, War on Drugs of Bon Iver

Wellicht doet de naam St. Solaire wel een belletje rinkelen. In 2017 organiseerde Corneel namelijk al een akoestisch concert van de Rotterdamse indieband in de kajuit van het Bataviaschip. In 2022 staat de band nog steeds als een huis en waagt zich op nieuw terrein met hun eerste full-length album, dat in juni 2021 uitkwam.  

De band heeft een uitgebreid palet van rijke harmonieën en goed uitgebalanceerde lagen gecreëerd die de meeslepende vocale kwaliteiten van Geert van Emden benutten. Ze hebben zich van hun beste kant laten zien op podia van TivoliVredenburg, Doornroosje en Paradiso, of op muziekfestivals als Where the Wild Things Are en Motel Mozaïque. Ook verzorgden ze het voorprogramma van indiepop-band HAEVN en de Amerikaanse singer-songwriter Noah Guthrie: St. Solaire heeft zich dubbel en dwars bewezen als een kundige en hartverwarmende liveband!

Het voorprogramma wordt verzorgd door Banner. Zijn dromerige indiefolk, die tot nu toe op twee EP’s werd vastgelegd, oogstte alleen al op Spotify meer dan een miljoen streams. Banner. heeft onder andere een Europese tournee achter de rug als voorprogramma van artiesten als Villagers, Newton Faulkner, Rhys Lewis en Tame Impala-drummer Julien Barbagallo.

Het tweede voorprogramma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Naar de agenda