vr 17 nov - 2017 vrijdag 17 november 2017

Spinvis

Terug naar Lelystad met nieuw album 'Trein Vuur Dageraad'

Ook interessant:
08-12: De Dijk

Spinvis is de artiestennaam van de Nederlandse zanger Erik de Jong (50). In 2002 debuteerde hij met een album dat op een zolderkamertje is geproduceerd. Hierbij maakte de Jong veel gebruik van computers maar ook het geluid van bijvoorbeeld pannendeksels is op de plaat terug te horen. De geheel eigen stijl van Spinvis is onder andere te danken aan zijn unieke stem en eigenzinnige teksten.

Het is misschien wel het album waar het meest naar uitgekeken wordt. De Nieuwe Spinvis. Eind april verschijnt ie, ‘Trein Vuur Dageraad’.

Erik de Jong: “De plaat begint met een opname uit een iPhone. Een korte schets van een gezongen melodie op wat net verzonnen regels. Dat was het zaadje waar jaren later een hele boom is uitgegroeid. Trein, vuur, dageraad… drie woorden die misschien zomaar bij elkaar waren gezet maar vanaf dat moment onlosmakelijk werden als de dragers van een verhaal dat nog in de aarde sliep. Een verhaal over alles wat nog komen gaat.”

In ‘Trein Vuur Dageraad’ wordt hij begeleid door vijf musici die niet alleen werk van het nieuwe album spelen, maar ook bekendere liedjes. Een muziekvoorstelling om niet te missen!

Naar de agenda