vr 22 nov - 2024 vrijdag 22 november 2024

Skroetbalg + support Skallebieter

Motörpunkrock-'n'-roll met een liefdevolle knipoog naar oude en recente rockhelden

Skroetbalg (Drents voor ‘opschepper’ of ‘grootbek’) is naar eigen zeggen “een Nedersaksisch biercommando” dat met veel bravoure punkrock-‘n’-roll speelt. De band ontstond uit pure verveling tijdens de eerste corona lockdown in 2020 en bracht vervolgens in januari 2021 zijn eerste demotape uit. Inmiddels zijn de Balgen alweer twaalf releases, 600K streams en underground hits als ‘Bakkie de Man’, ‘Ponypark’, en ‘Oen Moe’ verder.

Skroetbalg bezingt branievol in Drents-Nedersaksische grootspraak (met vooral veel zelfspot en humor) zaken die het leven volgens de bandleden de moeite waard maken: bier, auto’s, Methanol, kroeggevechten, Ponypark Slagharen, andermans moeders en natuurlijk hun geliefde provincie. Hun Motörpunkrock-‘n’-roll bevat invloeden van Gang Green, AC/DC, Turbonegro, Misfits, Ramones, The Queers, Normaal, MC5, Motörhead en Peter Pan Speedrock; respect en een liefdevolle knipoog naar oude en recente rockhelden.

SKALLEBIETER (support)
De uit Urk afkomstige groovy stonerband SKALLEBIETER blaast je dagelijkse stress door het raam met huilende gitaren, rauwe baslijnen en beestachtige drums. Het muzikale landschap van Skallebieter wordt omarmd door groovy ritmes, catchy oorwurm-melodieën en emotionele, rauwe zanglijnen. De oprechtheid, bruisende energie, de dansgrooves en de songwriting maken deze driekoppige kopkluiver uniek.

Fûgelsang (support)
Fûgelsang speelt zijn gevarieerde repertoire met eigenzinnige rock nummers met dynamiek en passie. De klad zit er nog lang niet in en voorspelbaarheid is een vies woord. Als er al een stijl bestaat die past bij het spel, zou het snode rock zijn.

Kom alvast in de stemming

Naar de agenda