zo 24 jun - 2018 zondag 24 juni 2018

The Silverfaces

Lely Sunday Afternoon in De Eetalage
De Eetalage

 

Seventies bluesrock met een vleugje psychedelica in de stijl van Jack White en DeWolff

Elke laatste zondag van de maand kun je in café de Eetalage terecht voor de beste live-muziek, een lekker biertje en een borrelhapje. De toegang is 2,50 euro en je krijgt er ook nog een lekkere consumptie bij.

Een start als die van ‘The Silverfaces’ is uitermate uniek: bij hun derde optreden mogen ze zich winnaar van de Amsterdamse Popprijs noemen, en een half jaar later hebben ze al shows op Noorderslag, Paaspop en Lowlands gespeeld.  Iedereen die the Silverfaces live ziet wordt op slag fan en zo creëren ze binnen no time een grote en gevarieerde achterban. Van tieners die de oude platen van hun ouders ontdekken tot de ouders zelf, die door de muziek van ‘The Silverfaces’ terug worden geteleporteerd naar hun tienertijd: de jaren 70.

De acute aandacht rondom de band zorgt voor een hoge druk om de popelende fans zo snel mogelijk van een plaat te voorzien. Drie jaar later krijgen de fans dan eindelijk waar ze al die tijd naar verlangden: de eerste officiële EP van ‘The Silverfaces’ wordt uitgebracht: ‘II’. De band zelf is echter nog niet helemaal tevreden. Ze zoeken een nieuwe bassist, de juiste producer voor hun visie en breken los van hun management. Dit blijkt de oplossing: ‘The Silverfaces’ gaan terug naar de kern van hun sound en muziek, en leggen dit vast op de EP ‘Death Under The Sun’. Ondertussen wordt ook al hard gewerkt aan het debuutalbum. Met een vlotte start, een lange stilte en een veelbelovende toekomst zijn ‘The Silverfaces’ klaar om hun muziek de wijde wereld in te pompen.

Naar de agenda