za 26 mrt - 2022 zaterdag 26 maart 2022

Sandra van Nieuwland

SUPPORT: JACQUES ELLIS

Poppodium Corneel heeft een capaciteit van minder dan 500 personen, u hoeft dus geen QR-code te laten zien.

Sandra van Nieuwland breekt in 2012 definitief door als deelnemer aan The Voice of Holland. Dat zelfde jaar schrijft ze Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10, ook nog tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Haar debuutalbum ‘And More’ staat zeven weken op nummer 1 en wordt beloond met platina. Na dit avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van indie nummers en mag ze voor haar tweede album ‘Banging On The Doors Of Love’ een gouden plaat en de prestigieuze Edison Pop voor Beste Album in ontvangst nemen.

Sandra neemt je in Corneel mee naar Wonderland. Samen met haar producer en bandlid Len van de Laak werkte ze tijdens de meerdere lockdowns aan dit nieuwe album en de gelijknamige tour. In Wonderland gaat het om ‘voelen en jezelf openstellen’. Voor zowel licht als donker en alles ertussenin. Wonderland is als een prisma waar het licht op schijnt, en alle kleuren zich laten zien. De toon van de nieuwe nummers is hierdoor licht melancholisch te noemen, dromerig, romantisch zelfs.

Waar het vorige album Human Alien (2019) wat grootser was in sound, wil Sandra met haar nieuwe liedjes een meer intieme en dromerige sfeer oproepen. Op het album kiest ze voor akoestische instrumenten in combinatie met subtiele elektronica. Alles om de uiteindelijke sound eerlijk en organisch te houden en zo de puurheid en de tekstuele lading van de songs extra uit te lichten. Dit vertaalt zich in de live setting op het podium in een meer dynamische show. Van klein en breekbaar naar groots en krachtig. Daarmee keert Sandra dit voorjaar, samen met haar voltallige band, weer terug op het podium.

“Verwacht een soort van warme deken, een muzikale ’trip’ waarin we de songs met elkaar verbinden door soundscapes en het publiek verleiden om weg te dromen”.

Support: Eerder stond Graeme James als voorprogramma gepland, meer hij heeft helaas moeten afzeggen voor deze show. Gelukkig hebben we wel een te gekke vervanging gevonden: singer-songwriter Jacques Ellis verzorgt nu het voorprogramma voor deze show!

Naar de agenda