za 26 mrt - 2022 zaterdag 26 maart 2022

Sandra van Nieuwland

OUD-DEELNEEMSTER TVOH TERUG VAN NOOIT WEGGEWEEST

Let op: wij houden ons aan de coronamaatregelen die gelden op het moment dat het evenement plaatsvindt. Daarom is het na 25 september nu verplicht om naast een geldig ticket, ook een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of op papier te tonen aan de ingang. Meer info

Nederlandse singer/songwriter Sandra van Nieuwland presenteerde op vrijdag 11 juni met trots haar nieuwe single ‘Sandcastles’ en kondigde meteen de start van een serie liveconcerten aan, waaronder een concert in Corneel op zaterdag 26 maart!

Sandra van Nieuwland breekt in 2012 definitief door als deelneemster van The Voice of Holland. Dat zelfde jaar schrijft ze Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10, ook nog tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Haar debuutalbum ‘And More’ staat zeven weken op nummer 1 en wordt beloond met platina. Na dit avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van indie nummers en mag ze voor haar tweede album ‘Banging On The Doors Of Love’ een gouden plaat en de prestigieuze Edison Pop voor Beste Album in ontvangst nemen. 

‘Sandcastles’ is een catchy popsong met een zomerse knipoog naar de 80’s, met onder al dat zand toch een diepere laag. Samen met producer Len van de Laak schreef ze dit nummer als tegengeluid op de huidige maakbare maatschappij. “Samen met Len heb ik de afgelopen maanden met veel plezier gewerkt aan het schrijven van mooie liedjes. Het belangrijkste uitgangspunt was niet zozeer de mogelijke hitnoteringen, maar puur dat het muziek zou worden waar we zelf naar zouden luisteren. Aardig in lijn met de thematiek van deze eerste single”, licht Sandra toe.

Begin vorig jaar stond Sandra op het punt haar Human Alien and More-tour af te trappen toen de zalen plotseling sloten. Nu er weer voorzichtig live optredens gepland kunnen worden, laat ze zich dat geen twee keer zeggen! Op 26 maart is Sandra van Nieuwland live in Corneel te zien en naast materiaal van haar meest recente album ‘Human Alien’ en eerder werk van onder meer haar platina-album ‘And More’, wordt nu ook haar nieuwe single ‘Sandcastles’ aan de setlist toegevoegd. De kaartverkoop is direct van start gegaan via de website van Corneel.

Naar de agenda