za 25 mrt - 2023 zaterdag 25 maart 2023

Rudeboy Plays Urban Dance Squad

FT. DJ DNA - support: El Zombie

Urban Dance Squad. Volgens sommigen de beste band die Nederland ooit heeft voortgebracht, zonder enige twijfel één van de de meest invloedrijke. De band ontstond na een jamsessie in Utrecht in 1986 en maakte snel furore met hun unieke en ongehoorde mix van stijlen. Funk, soul, jazz, punk, rock en hiphop werden gecombineerd door een groep muzikanten, waaronder een rapper en een DJ. Als pioniers hadden zij grote invloed op bands als Rage Against the Machine en waren peers van bands als The Beastie Boys en Red Hot Chili Peppers.

De band toerde wereldwijd, vestigde een buitengewoon sterke live reputatie en werd zelfs in de Verenigde Staten omarmd door zowel publiek als andere artiesten zoals Living Colour en Lenny Kravitz. David Bowie en U2 nodigden de band uit als support, maar na 5 albums gaat de groep na een tumultueuze carrière in 2000 helaas uit elkaar.

Na zijn Tribute to the Nineties samen met Green Lizard keert UDS-frontman Rudeboy terug naar Corneel met een set die bestaat uit nummers van alle platen die Urban Dance Squad heeft gemaakt. Dit doet hij samen met een groep ervaren muzikanten, waaronder Urban Dance Squad DJ DNA!

SUPPORT: EL ZOMBIE

Naar de agenda