do 13 okt - 2022 donderdag 13 oktober 2022

Rime Riche – album release party

Albumpresentatie 'Submarine Blues' van rapduo Rime Riche

Het Lelystadse/Almeerse rapduo Rime Riche besloot om in het voorjaar van 2021 een huisje in het bos van Wezep te huren. Zij hadden 1 doel: een album opnemen in 24 uur. Al voordat het album af is, wordt de titel bepaald: Submarine Blues. De tracks gaan over een fictief verhaal dat zich afspeelt in, en rondom, een onderzeeër. Het album laat zich het best omschrijven als underground rapmuziek, doorspekt met heerlijke samples en scherpe lyrics. Voor de beats werd de Almeerse producer Jera ingeschakeld.

Rime Riche

Rappers Clémens en Lodewijk zijn dit jaar 20 jaar bevriend, en rappen net zo lang samen. Hoewel zij officieel nooit een track hebben uitgebracht, bestaan er harde schijven vol met honderden tracks. In 2022 besluiten zij het anders aan te pakken. Ze bedenken een gezamenlijke rapnaam en gaan de nieuwe muziek wél echt releasen. Omdat zij in hun teksten veel gebruik maken van de rijmvorm rijk rijm, besluiten zij dit als rapnaam te kiezen, maar dan in het Frans: Rime Riche.

Release party

Tijdens deze avond vindt er een luistersessie plaats van Submarine Blues. Het album wordt van begin tot eind afgespeeld. Daarnaast worden enkele tracks live uitgevoerd en vertellen Clé en Lo je meer over hoe dit album tot stand is gekomen én hoe zij geïnspireerd zijn geraakt.

Naar de agenda